NEA

Νέο μικρό SUV από την Toyota για την Ευρώπη

Η είδηση είναι επίσημη και επιβεβαιώνεται από την ιαπωνική εταιρία με αυτό το πρώτο σκίτσο.

Όπως είχαμε γράψει η Toyota ετοιμάζει ένα νέο μικρό SUV «αστικών» διαστάσεων που θα βασίζεται στο νέο Yaris και θα τοποθετείται κάτω από το C-HR. Προς το παρόν η Toyota δεν έχει δώσει κανένα στοιχείο πέρα από το εικονιζόμενο σκίτσο και πως το νέο της μοντέλο θα βασίζεται στην πλατφόρμα TNGA-B.

Πάντως, ο ίδιος ο αντιπρόεδρος της Toyota, o Matthew Harrison έχει δηλώσει πως το μικρότερο SUV της μάρκας δεν θα είναι απλά ένα υπερυψωμένο Yaris με κάποια πρόσθετα πλαστικά. Αλλά θα έχει μία ξεχωριστή σχεδίαση που θα παραπέμπει στο C-HR.

Το νέο SUV της Toyota αναμένεται να διαθέτει τους τρικύλινδρους κινητήρες βενζίνης του Yaris, δηλ. τον βασικό 1.000άρη, τον 1.500άρη και την υβριδική έκδοση.

Θα τοποθετείται απέναντι στα Nissan Juke, Ford Puma, Renault Captur, Peugeot 2008 κ.α. και θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο στο Onnaing της Γαλλίας. Όσο για την ημερομηνία λανσαρίσματος αυτή εκτιμάται μετά το φθινόπωρο του 2020.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!