MUST_READNEAΧΡΗΣΤΙΚΑ

Τι πρέπει να κάνω αν μπει λάθος καύσιμο στο αυτοκίνητο μου;

Μία από τις μεγαλύτερες γκαντεμιές που μπορεί να πάθει ένας οδηγός είναι να του γεμίσουν το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου του με λάθος τύπο καυσίμου.

Το πιο συχνό φαινόμενο είναι κατά λάθος ο «βενζινάς» να σου βάλει αμόλυβδη σε ντίζελ αυτοκίνητο, παρά το ανάποδο λόγω του μικρότερου στομίου πλήρωσης. Με άλλα λόγια, τα βενζινοκίνητα έχουν μικρότερο στόμιο πλήρωσης και δεν χωράει να μπει το στόμιο εκροής της αντλίας ντίζελ.

Τώρα, αν έχετε την ατυχία και τελικά μπει βενζίνη στο ντίζελ αυτοκίνητο σας, βρήκατε μπελά μεγάλο. Καταρχήν, αν το πήρατε είδηση νωρίς μην τολμήσετε να βάλετε μπροστά το κινητήρα. Απλά σπρώξτε το στην άκρη και καλέστε την οδική βοήθεια. Επίσης, είναι λάθος να προσπαθήσετε να το αδειάσετε από το σωληνάκι του ρεζερβουάρ διότι απαιτείται χρήση διαγνωστικού. Αφήστε που κάπου θα ξεμείνει πετρέλαιο…

Γενικά απαιτείται η επισκευή από συνεργείο το οποίο θα καθαρίσει τις σωληνώσεις, θα πλύνει το ρεζερβουάρ, θα ελέγξει την αντλία και το μπεκ και θα αντικαταστήσει το φίλτρο πετρελαίου. Όλα αυτά πρέπει να γίνουν και μην το ρισκάρετε επειδή η ζημιά μπορεί να γίνει μεγάλη. Τα σύγχρονα αυτοκίνητα γενικότερα είναι αρκετά ευαίσθητα στο θέμα ποιότητα καυσίμου για αυτό ξεχάστε ότι γνωρίζατε από (πολύ) παλιά…

Αξιοσημείωτο είναι πως σε αρκετά σύγχρονα μοντέλα π.χ. του VW Group, η αντλία καυσίμου ενεργοποιείται ακόμη και όταν ανοίξετε κάποια πόρτα, ακόμη και αν δεν έχετε γυρίσει το διακόπτη, όπως μας επισημαίνει ο Δημήτρης Κωσταρέλος, Τεχνικός εκπαιδευτής στο E-STC.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!