NEA

Hennessey, ένα πλαίσιο μόλις 86 κιλά, με στόχο τα 500 χλμ./ώρα! [vid]

Με τα καλύτερα λόγια μιλάνε οι άνθρωποι της εταιρίας το νέο πλαίσιο του Venom F5 και, μεταξύ μας, δεν έχουν άδικο…

«Το νέο μας πλαίσιο από ανθρακονήματα είναι ένα θαύμα μηχανικής και όταν το βλέπουμε είναι σαν να κοιτάζουμε ένα έργο τέχνης. Είναι σαν ένα αυτοκινητιστικό κόσμημα, κατασκευασμένο να για να τρέχει 500+ χλμ / ώρα»! Η μικρή αμερικάνικη εταιρία δείχνει να έχει ξεπεράσει τον εαυτό της στο συγκεκριμένο project. Κατάφερε να κατασκευάσει ένα εξαιρετικά ελαφρύ και ενισχυμένο πλαίσιο για το πιο ισχυρό της αυτοκίνητο, με στόχο να μπορεί να διαχειριστεί δυνάμεις που πρακτικά συναντώνται μόνο σε κορυφαία μηχανοκίνητα σπορ, όπως η Formula 1.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι η στρεπτική ακαμψία του νέου αυτού πλαισίου για το Venom F5 αγγίζει τα 52.000 Nm ανά μοίρα, ξεπερνώντας έτσι ακόμα και τη Bugatti Chiron, το μονοκόκ πλαίσιο της οποίας φτάνει μέχρι τα 50.000 Nm/ μοίρα. Όσο για το βάρος, με μόλις 86 κιλά, πρακτικά είναι εφικτό να το σηκώσει μόνο ένας άνθρωπος, αρκετά γυμνασμένος.

Επιστρέφοντας στο στόχο των 500 χλμ./ώρα, η Hennessey πέρα από το απόλυτα άκαμπτο πλαίσιο από σύνθετα υλικά δουλεύει και επάνω σε ένα V8 κινητήρα, χωρητικότητας 6.6 λίτρων. Αυτός, με τη βοήθεια δύο χορταστικής διαμέτρου turbo, διπλών μπεκ ψεκασμού σε κάθε κύλινδρο και διαφόρων άλλων high tech συστημάτων, καταφέρνει να αποδώσει 1.843 PS στις 8.000 σ.α.λ. και 1.617 Nm στις 5.500 σ.α.λ. Με τα νούμερα αυτά, η εταιρία ελπίζει σύντομα να σπάσει το σχετικό ρεκόρ ταχύτητας, που προς στιγμή κατέχει η Bugatti Chiron, με 490.484 χλμ./ώρα.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!