NEA

VW Golf GTI, διέρρευσε η ισχύς όλων των ισχυρών εκδόσεων!

Μία εικόνα που διέρρευσε στο Instagram αποκαλύπτει ολόκληρη τη γκάμα των γρήγορων εκδόσεων του νέου Golf, πριν από τις επίσημες ανακοινώσεις της VW.

Δεν πάει πολύς καιρός που αναφέραμε ότι το νέο Golf GTI θα διαθέτει γύρω στα 245 άλογα, ενώ η κορυφαία έκδοση R θα ανεβάζει την ισχύ στην περιοχή των 300 ίππων. Ακόμα δεν έχουμε επίσημη ανακοίνωση περί τούτου, φαίνεται όμως ότι κάτι τέτοιο είναι πλέον περιττό. Η φωτογραφία που διέρρευσε στα social media, προφανώς από κάποια προϊοντική παρουσίαση της φίρμας, αποκαλύπτει με ακρίβεια το που βάζει η Volkswagen τον πήχη στην όγδοη γενιά του δημοφιλούς της μικρομεσαίου.

Με βάση αυτή, το επόμενο Golf GTI θα διαθέτει όντως 245 PS (180 kW), ενώ το Golf R θα είναι σαφώς ισχυρότερο, με 333 PS (245 kW). Οι επίσημες παρουσιάσεις των δύο αυτών μοντέλων αναμένεται να πραγματοποιηθούν στην έκθεση της Γενεύης, το Μάρτιο, για το πρώτο και στο Goodwood για το δεύτερο. Όπως βέβαια θα παρατηρήσατε, η φωτογραφία αποκαλύπτει και τις υπόλοιπες γρήγορες εκδόσεις του γερμανικού hatchback.

Έτσι, βλέπουμε ότι το plug-in υβριδικό Golf GTE θα διαθέτει ακριβώς την ίδια ισχύ (αν και λογικά περισσότερη ροπή) με το GTI. Η πετρελαιοκίνητη έκδοση GTD θα έρχεται στα 200 PS, όντας η πιο αδύναμη της γκάμας (χωρίς ωστόσο να μπορεί κανείς να τη χαρακτηρίσει έτσι…). Πέραν αυτών, υπάρχει και η GTI TCR των 300 ίππων, η οποία θα κυμαίνεται ανάμεσα στο βασικό GTI και στο R. Το μόνο τώρα που μένει να δείξει ο καιρός είναι το κατά πόσο η VW σκέφτεται να βγάλει κάτι ακόμα πιο ισχυρό. Μία έκδοση αντίστοιχη του Audi RS3, με ισχύ στην περιοχή των 400 ίππων.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!