NEA

Γερμανοί εισαγγελείς ερευνούν ενδεχόμενο… Mitsubishi-gate

Μετά το dieselgate, το γνωστό σκάνδαλο παραποίησης ρύπων από τη Volkswagen, οι Γερμανοί εισαγγελείς ελέγχουν τώρα τη Mitsubishi για αντίστοιχο λόγο.

Πιο συγκεκριμένα, οι Γερμανικές αρχές έχουν βάλει στο στόχαστρο τους τετρακύλινδρους πετρελαιοκινητήρες 1.6 και 2.7 λίτρων, Euro 5 και Euro 6, της Ιαπωνικής εταιρίας, έχοντας σοβαρές υποψίες για παράνομο λογισμικό παραποίησης εκπομπών ρύπων. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση των αρχών, «Υπάρχει μια υποψία ότι οι κινητήρες ήταν εφοδιασμένοι με τη λεγόμενη συσκευή διακοπής λειτουργίας», ένας μηχανισμός που μπορεί υπό συνθήκες να αλλάζει το mode λειτουργίας του μοτέρ, έτσι ώστε να μειώνει τις εκπομπές NOx έως και 40 φορές, σε σχέση με τα φυσιολογικά επίπεδα λειτουργίας.

Με βάση τα όσα αναφέρονται στο πρακτορείο Reuters, οι έρευνες εστιάζονται αυτή τη στιγμή σε 10 σημεία στη Γερμανία. Ενδεικτικά αναφέρουμε τη Φρανκφούρτη, το Αννόβερο και το Ρέγκενσμπουργκ. Παράλληλα, απευθύνονται στους ιδιοκτήτες οχημάτων Mitsubishi που εφοδιάζονται με τους εν λόγω κινητήρες, προτρέποντάς τους να έρθουν οι ίδιοι σε επαφή με την αστυνομία. Εάν τελικά αποδειχτεί ότι μαζί με τον καπνό υπάρχει και φωτιά, βρεθεί παράβαση των εκπομπών ρύπων, τότε θα ανοίξει ένα ολόκληρο νέο κεφάλαιο, με τη Mitsubishi να έρχεται σε πολύ δύσκολη θέση, κρίνοντας από την πρότερη ιστορία της Volkswagen.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!