NEA

Μεγάλη πτώση η παγκόσμια αγορά αυτοκινήτου

Η πτώση αυτή οφείλεται κυρίως στην επιβράδυνση της οικονομίας της Κίνας, αλλά και στην μείωση ή εξάλειψη των κινήτρων που δίνονται σε διάφορες χώρες για τα ηλεκτρικά οχήματα, σύμφωνα με τους αναλυτές της LMC Automotive.

Επιπρόσθετα οι πωλήσεις αυτοκινήτων δύσκολα θα ανακάμψουν στα επόμενα χρόνια επειδή στα μεγάλα αστικά κέντρα οι κάτοικοί αναζητούν άλλους τρόπους κινητικότητας και δίχως να τους ενδιαφέρει η αγορά ενός αυτοκινήτου.

Έτσι, σημαντική πτώση σημείωσαν οι πωλήσεις σε όλο τον κόσμο, καθώς στο σύνολό τους έπεσαν στα 90,3 εκατομμύρια. Αρκετά πιο κάτω από τα 94,4 εκατομμύρια του 2018 και πολύ πίσω από το ρεκόρ των 95,2 εκατομμυρίων το 2017.

Μόνο στην αγορά της Κίνας πωλήθηκαν 2,3 εκατομμύρια αυτοκίνητα λιγότερα, ενώ παράλληλα και η αγορά της Ινδίας φρενάρισε λίγο λόγω και της μείωσης του ρυθμού ανάπτυξης της χώρας. Η εικόνα στην Ευρώπη ήταν εξίσου μη ικανοποιητική, με τους αναλυτές να κάνουν λόγο για λιγότερο από 90 εκ. πωλήσεις παγκοσμίως μέσα στο 2020.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!