NEA

Στις ΗΠΑ δεν «τραβάνε» τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Οι πωλήσεις των ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών στις ΗΠΑ μειώθηκαν πέρυσι κατά 6,8% (από τα 349.000 στα 325.000 αυτοκίνητα), σύμφωνα με τους Los Angeles Times,

Η πτώση στις ΗΠΑ δεν άγγιξε την Tesla η οποία χάρη και στις πωλήσεις του Model 3 σημείωσε άνοδο 14%. Αντίθετα οι άλλοι premium ευρωπαίοι κατασκευαστές δεν είχαν τα νούμερα που θα περίμεναν, με την Jaguar I-Pace να πουλά μόλις 2.594 μονάδες και το Audi e-Tron να κλείνει το 2019 με 5.639 μονάδες. Όμως και τα πιο φθηνά μοντέλα, όπως το Hyundai Kona και Kia Niro είχαν 3.600 και 1.000 πωλήσεις, αντίστοιχα.

Οι αιτίες πίσω από αυτή την κατάσταση είναι πολλές με κυριότερο από αυτούς να παραμένει το άγχος της αυτονομίας  που ακόμα υπάρχει στην πλειοψηφία των καταναλωτών. Επίσης, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι επίσης πολύ ακριβότερα σε σχέση με τα συμβατικά, κάτι που επιβαρύνεται ακόμα περισσότερο από την κατάργηση των επιδοτήσεων σε αρκετές χώρες. Τέλος και η διατήρηση της τιμής της βενζίνης παραμένει στις ΗΠΑ σε χαμηλά σταθερά επίπεδα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!