ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η BorgWarner αποκτά την Delphi για 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια

H BorgWarner εξαγόρασε την Delphi και θα επικεντρωθεί στα υβριδικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Το 1880 είχε ιδρυθεί ως «Morse Equalizing Spring Company» και το 1928 μετονομάστηκε σε BorgWarner. Ένας από τους βασικούς προμηθευτές εξαρτημάτων της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας γιγαντώνεται συνεχώς αφού μετά την εξαγορά της Haldex έρχεται να προσθέσει και την Delphi στον αμερικανικό όμιλο με έδρα το Μίτσιγκαν.

Η BorgWarner θα αποκτήσει το 84% του μετοχικού κεφαλαίου της Delphi έναντι περίπου 3,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Από Automotive Components Group στην εποχή της General Motors, μετασχηματίστηκε σε Delphi Technologies το 1999 και χρεοκόπησε το 2005. Αγοράστηκε και πάλι από την GM για ψίχουλα και οι μετοχές πωλήθηκαν πίσω την Delphi Automotive το 2011 που έχει έδρα στην Βρετανία. To 2017 διαχωρίστηκε σε Delphi Technologies.

Η BorgWarner κατασκευάζει εξαρτήματα αυτοκινήτων, όπως αυτόματα κιβώτια, υπερσυμπιεστές turbo, καταλυτικά συστήματα εκπομπών ρύπων, θερμοστάτες κ.α. Η Delphi κατασκευάζει κυρίως ηλεκτρονικές μονάδες ελέγχου που διαχειρίζονται διάφορα εξαρτήματα του κινητήρα και άλλα εξαρτήματα αυτοκινήτων. Στόχος είναι η συνεργασία στην εξέλιξη ηλεκτροϋβριδικών συστημάτων (48V mild hybrids, eTurbo κ.α.) στην τάση για τον εξηλεκτρισμό των κινητήρων.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

Σχόλια

  1. Φαντάζομαι πως η DELPHI στο μπροστινό σύστημα αυτοκινήτου και στα λιπαντικά DELPHI δεν έχει καμία σχέση με την DELPHI TECHNOLOGIES. Ή μήπως εξαγοράστηκαν όλα?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button