ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Δείτε πως “καθαρίζουν” οι νέας γενιάς TDI της Volkswagen [vid]

Χάρη στη νέα τεχνολογία «twin dosing» οι νέοι πετρελαιοκινητήρες είναι πραγματικά πιο καθαροί.

Οι πετρελαιοκινητήρες μπορεί αν έχουν απωλέσει την κυριαρχία τους αλλά αυτό δεν σημαίνει πως έχουν παραδώσει τα όπλα. Τουναντίον, η Volkswagen συνεχίζει να τους εξελίσσει και ειδικότερα τα καταλυτικά τους συστήματα. Άλλωστε, αυτό είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα αφού παρόλο που εκπέμπουν πολύ χαμηλό CO2 οι diesel έχουν θέμα με τις εκπομπές NOx (οξειδίων του αζώτου).

Όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο οι νέοι έχουν ένα διπλό σύστημα ψεκασμού ουρίας (AdBlue) που εξουδετερώνει τα οξείδια του αζώτου. Πρακτικά, αντί για ένα, χρησιμοποιεί δύο μπεκ έκχυσης AdBlue στο σύστημα SCR. Ένα αμέσως μετά τη μηχανή, όπου τα καυσαέρια εξέρχονται σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες της τάξης των 900 βαθμών Κελσίου και ένα αρκετά αργότερα, ως μέρος ενός δεύτερου καταλυτικού μετατροπέα, που βρίσκεται κάτω από το αυτοκίνητο.

Εκεί οι θερμοκρασίες έχουν μειωθεί αισθητά, οπότε και ακολουθεί ένα δεύτερο στάδιο περαιτέρω αναγωγής των καυσαερίων. Με αυτό τον τρόπο τα NOx μειώνονται έως και 80% ώστε τα δίλιτρα μοτέρ της γενιάς EA 288 Evo να συμμορφώνονται με τις αυστηρότερες προδιαγραφές.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!