NEA

Πως θα μπορούσε να είναι το Mazda RX-7;

Πολλά γράφονται για την επιστροφή του Wankel και της Mazda στα σπορ λημέρια.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο θεωρείται απίθανο να συμβεί. Πλέον οι Ιάπωνες της Mazda έχουν να αντιμετωπίσουν τις εκπομπές ρύπων στην Ευρώπη και για αυτό προχώρησαν μέχρι και στην παραγωγή του ηλεκτρικού MX-30 που θα κυκλοφορήσει τέλη του έτους.

Από την άλλη έχουν δείξει πως προτιμούν να κινούνται ατμοσφαιρικά αγνοώντας το downsizing και σνομπάροντας το turbo. Κάπως έτσι θεωρώ πως είναι σχεδόν αδύνατο να επιστρέψει ο περιστροφικός κινητήρας κάτω από το καπό ενός σπορ Mazda. Είτε πρόκειται για ένα νέο RX-7, RX-8 ή RX-9.

Ξέχωρα από το κόστος εξέλιξης/ παραγωγής, ακόμη και αν οι Ιάπωνες τα καταφέρουν με τους ρύπους, ο Wankel έχει και το θέμα της υψηλής κατανάλωσης. Και σε μία κομβική οικονομικά περίοδο δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη.

Ίσως τελικά να δούμε κάποια στιγμή ένα σπορ Mazda μέσα από κάποια συνέργεια (όπως κάνει η Toyota με την Subaru στα BRZ/ GT ή με την BMW στα Z4/ Supra). Εσείς, τι λέτε;

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!