NEA

Μονοθέσια ρέπλικα της Porsche 550 Spyder

Η Vintage Motorcars από το Λος Άντζελες είναι μια από τις εταιρίες που κατασκευάζουν ρέπλικες της εμβληματικής 550 Spyder.

Ένα μοντέλο που έμεινε στην ιστορία όχι μόνο επειδή ήταν αυτό με το οποίο σκοτώθηκε ο James Dean, αλλά και για την μοναδική αρχιτεκτονική του που το έκανε ιδιαίτερα απολαυστικό στην οδήγηση.

Στο διαδίκτυο υπάρχουν πολλές εταιρίες που κατασκευάζουν αντίγραφα της 550 Spyder με την Vintage Motors να προσφέρει την δική της εκδοχή στα περίπου 40.000 δολάρια. Μάλιστα, οι Αμερικάνοι έχουν και χιούμορ αφού ως μονοθέσια που είναι την αποκαλούν Selfish (που σημαίνει εγωίστρια και αναγράφεται και στον πίνακα οργάνων).

To αμάξωμα αποτελείται από fiberglass (φάιμπεργκλας, εξού και το πανάλαφρο απόβαρο στα μόλις 590 κιλά), υπάρχουν ειδικές μετατροπές, όπως ο διαχωρισμός του ρεζερβουάρ στο εμπρός μέρος ώστε να περάσει η κολόνα του τιμονιού. Κάτω από το καπό υπάρχει ένας σύγχρονος boxer των 2,6 λίτρων από ένα VW Type 4 με απόδοση στους 200 ίππους.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!