NEAΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Apple CarKey: Η νέα αναβάθμιση στα iPhone & iWatch θα αντικαθιστά το παραδοσιακό κλειδί!

Τα ψηφιακά κλειδιά που θα ενσωματώνονται στην χρήση των smartphones θα περάσουν επίσημα και στο λειτουργικό των iPhone & iWatch.

Πολλά και διάφορα είναι αυτά που μπορεί να κάνεις ο χρήστης ενός smartphone, από το να πληρώνει στο supermarket μέσω wallet μέχρι και σύντομα να ξεκλειδώνει το αυτοκίνητο του. Όπως για παράδειγμα το CarKey της Apple, το οποίο λειτουργεί με την τεχνολογία NFC (Near Field Communication).

Κάθε φορά που ο χρήστης/ οδηγός πλησιάζει το τηλέφωνο ή το ρολόι του κοντά στον αισθητήρα (χωρίς να απαιτείται ξεκλείδωμα του smartphone) θα μπορεί να ξεκλειδώνει το αυτοκίνητο του. Με το CarKey γίνεται εύκολα και η εκχώρηση πρόσβασης στο αυτοκίνητο και σε άλλα πρόσωπα.

Tο 2018 η Apple είχε παρουσιάσει το Digital Key 1, το πρώτο ψηφιακό κλειδί, που αντικαθιστά τα συμβατικό για το κλείδωμα και το ξεκλείδωμα των αυτοκινήτων αλλά και για την εκκίνηση του κινητήρα. Μαζί με ακόμη 100 εταιρείες (μεταξύ αυτών οι BMW, GM, Honda, Hyundai, Jaguar Land Rover, Mercedes, PSA, Renault, Suzuki, Toyota, Volkswagen και Volvo) μετέχει στο Car Connectivity Consortium.

Αυτή την περίοδο το Consortium ασχολείται με τις προδιαγραφές του Digital Key 2, που θα έχει και ένα επιπλέον τσιπ ασφαλείας στη νέα έκδοση 13.4 του λειτουργικού (η έκδοση beta του έχει δοθεί ήδη στους developers) με την τελική να είναι διαθέσιμη τόσο στο iPhone όσο και στο iWatch.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!