NEA

O κορωνοϊός απειλεί την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία

Οι επιπτώσεις του κορωνοϊού (ή κορωναϊού) θα είναι σημαντικές και δύσκολο ακόμα να προβλεφθούν, σύμφωνα με το CNN Business.

Οι σημαντικότερες θα αφορούν κυρίως την Κίνα όπου εμφανίστηκε ο κορωνοϊός (ή κορωναϊός) και θα επιδεινώσει την εκεί αγορά αυτοκινήτου. Η οποία ήδη σημείωνε κάμψη τόσο λόγω της πεσμένης οικονομίας τα προηγούμενα δύο χρόνια όσο και για την σταδιακή κατάργηση των επιδοτήσεων για τα ηλεκτρικά οχήματα.

Περίπου ένα μήνα μετά την επίσημα αναγνώριση του κορωνοϊού πολλά μεγάλα εργοστάσια παραμένουν κλειστά, ιδίως στην πόλη Wuhan, με αποτέλεσμα να έχει μειωθεί σημαντικά η παραγωγή. Παράλληλα οι κάτοικοι της χώρας είναι τρομοκρατημένοι και το τελευταίο που εξετάζουν είναι η αγορά ενός νέου αυτοκινήτου.

Αναλυτές υποστηρίζουν ότι το σύνολο της παραγωγής στην Ασία θα μειωθεί τουλάχιστον κατά 15% και θα επηρεαστούν ιδιαίτερα εταιρίες που είχαν εγκαταστάσεις στην πόλη Wuhan (όπως οι GM, Nissan, Renault, Honda, PSA Group κ.α.). Μεγάλο πρόβλημα θα αντιμετωπίσει και η VW που έχει 24 εργοστάσια στην Κίνα.

Σημαντικές δυσκολίες θα έχουν και μεγάλοι προμηθευτές όπως η Bosch, η ΖF, η Valeo κ.ά. Τα προβλήματα των προμηθευτών επηρεάζουν άμεσα τις αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως για παράδειγμα την Hyundai η οποία υποχρεώθηκε να κλείσει την παραγωγή σε κάποια εργοστάσια της Νότιας Κορέας επειδή δεν υπήρχαν ανταλλακτικά από τους προμηθευτές της εταιρίας που δραστηριοποιούνται στην Κίνα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!