NEA

Ποιος θα αγοράσει την Ferrari 330 GT που οδηγούσε ο Enzo Ferrari;

Η Ferrari 330 GT μπορεί να μην είναι από τις πιο όμορφες δημιουργίες του Pininfarina, αλλά μπορεί άνετα να πωληθεί για μισό εκατομμύριο δολάρια.

Ο βασικός λόγος που η αξία αυτής της Ferrari είναι πολλαπλάσια από τις άλλες 330 GT έχει να κάνει με το γεγονός πως την χρησιμοποιούσε ο Enzo Ferrari. Ο οποίος είχε μια μεγάλη φιλία με τον Pininfarina και δεν το έκρυβε πως λόγω άνεσης προτιμούσε να κυκλοφορεί με μοντέλα της Peugeot.

Τώρα, το αυτοκίνητο που βλέπουμε στις φωτογραφίες είναι εκείνο με το πλαίσιο 4805, το οποίο χρησιμοποιήθηκε αρχικά ως πρωτότυπο. Από το 1962 και για μια διετία το χρησιμοποιούσε και το οδηγούσε ο ίδιος ο Enzo Ferrari. Στη συνέχεια η 330 GT πωλήθηκε στις ΗΠΑ όπου το 1979 την αγόρασε ο γνωστός συλλέκτης Pete Stetson.

Το 2018 το αυτοκίνητο πέρασε από μία σημαντική ανακατασκευή και στην επιφάνεια ήρθε το γεγονός πως το χρησιμοποιούσε ο Enzo. Αυτόματα η αξία της «σχιστομάτισας» Ferrari (έτσι την αποκαλούσαν λόγω των στενών προβολέων της) πολλαπλασιάστηκε.

Η Ferrari 330 GT ήταν μια μπερλινέτα διάταξης 2+2 GT που παράχθηκε την περίοδο 1963-1968. Κάτω από το μακρύ καπό της είχε έναν V12 Colombo χωρητικότητας 4,0 λίτρων με 300 άλογα και απευθυνόταν κατά κύριο λόγο στην αμερικανική αγορά όπου κυκλοφορούσε ως 330 America.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!