NEA

To πρώτο ηλεκτρικό SUV της Skoda θα είναι το Enyaq

Αν και το πρώτο ηλεκτρικό Skoda είναι η αντίστοιχη έκδοση του Citigo, το Enyaq θα είναι αυτό με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Κυρίως επειδή θα βρίσκεται στο επίκεντρο της αγοράς που κινείται γύρω από τα SUV. Σύμφωνα με την Skoda η ονομασία συνδυάζει την ιρλανδική λέξη Enya που σχετίζεται με την πηγή της ζωής. Ταυτόχρονα το γράμμα Ε αντιστοιχεί στο Electric ενώ το Q απηχεί σε κάθε SUV (Kamiq, Karoq, Kodiaq) της μάρκας. Στην αγορά το Enyaq θα λανσαριστεί μέσα στο 2021.

Από τα πρώτα στοιχεία που έγιναν γνωστά είναι πως το Enyaq θα βασίζεται στην πλατφόρμα MEB της Volkswagen και προφανώς θα έχει παρόμοιες εκδόσεις και αυτονομίες με το ID.3. Ή πιο εύστοχα του ID.4 μιας και το Enyaq θα είναι το πρώτο από τα ηλεκτρικά SUV που ετοιμάζει το VW Group.

Σχεδιαστικά το Enyaq αναμένεται να έχει το μέγεθος ενός Kodiaq αλλά με πιο κουπέ crossover στιλ, όπως και το πρωτότυπο Vision iV. Για την ώρα δεν υπάρχουν περισσότερα στοιχεία αλλά θεωρείται σίγουρο πως θα δούμε μια έκδοση με δύο ηλεκτρικά μοτέρ με συνδυασμένη ισχύ περίπου στους 300 ίππους και αυτονομία περίπου 500 χλμ.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!