NEA

Η Porsche Taycan είναι ταχύτερη από μια Bugatti Veyron [vid]

Η Porsche φαίνεται να δικαιώνεται για το στοίχημα της σχετικά με την ηλεκτρική Taycan.

Είναι η ηλεκτρική Taycan μια γνήσια Porsche; Αυτό αναρωτιούνται χιλιάδες φίλοι της μάρκας και μερικά βίντεο ίσως να μας διαφωτίζουν. Όπως αυτό του Top Gear με τον γνωστό άγνωστο Stig να γράφει στο αεροδρόμιο του Dunsfold ένα χρόνο στα 1:17,6 και αυτόματα να ξεπερνά την Bugatti Veyron (1:18,3), την Ferrari Enzo (1:19,0) και την Koenigsegg CCX (1:17,6).

Ωστόσο, ο χρόνος της Taycan Turbo S δεν είναι καλύτερος από των Veyron Super Sport (1:16,8), Lamborghini Aventador (1:16,5), McLaren MP4-12C (1:16,2) και Lamborghini Huracan (1:15.8). Εδώ να πούμε πως το podium ανήκει στα Ariel Atom V8 500, BAC Mono και Pagani Huayra με χρόνους στα 1:15,1, 1:14,3 και 1:13,8, αντίστοιχα.

Και επειδή τα νούμερα δεν αποτυπώνουν πάντα την οδηγική απόλαυση, στο παρακάτω βίντεο ο πολύς Chris Harris μας δείχνει τι μπορεί να κάνει η Taycan Turbo S στην πίστα. Όπως μπορούμε να δούμε ο Harris μιλά με κολακευτικά σχόλια για την ηλεκτρική Porsche λέγοντας μεταξύ άλλων πως στις στροφές στρίβει σαν μια γνήσια «πορς», υπάρχει περίσσεια υπερστροφής για τον έμπειρο οδηγό και πολύ καλός έλεγχος παρά το βάρος των μπαταριών και του ηλεκτρικού συστήματος.

Παρακάτω θα δείτε και ένα σχεδιάγραμμα από το αμερικανικό Car & Driver που μας δείχνει πόσο κοντά είναι η αυτονομία της Taycan Turbo S με του Tesla Model S Performance. Στις δοκιμές που έκανε το περιοδικό και σε πραγματικές συνθήκες η Porsche κατάφερε να διανύσει 209 μίλια (334 χλμ.) έναντι 222 μίλια (355 χλμ.) του Tesla. Καθόλου άσχημα, δε νομίζετε;

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!