NEA

Στην πρίζα η επόμενη γενιά του Audi R8

Ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, οι ενδείξεις όμως είναι ξεκάθαρες. Το νέο Audi R8 θα διαθέτει ηλεκτρική τεχνολογία.

Η νεότερη αναφορά σε αυτή την ιστορία έρχεται από τον Oliver Hoffman, επί κεφαλής της Audi Sport. Σε συνέντευξή του σε αγγλικό περιοδικό, σχετικά με το θέμα ανέφερε πως «Δεν υπάρχει ακόμη απόφαση σχετικά με την τεχνολογία και την πλατφόρμα της επόμενης γενιάς R8. Αλλά με αυτή την επόμενη γενιά θα πρέπει να εκπληρώσουμε όλους τους κανονισμούς παγκοσμίως. Αυτό σημαίνει ότι μιλάμε για ένα αυτοκίνητο με κάποιο επίπεδο ηλεκτροδότησης».

Η εξέλιξη αυτή, σε μεγάλο βαθμό, είναι αναμενόμενη. Όχι μόνο λόγω του trend της ηλεκτροκίνησης αλλά, πρωτίστως, λόγω των αυστηρών εκπομπών ρύπων. Ένα συμβατικό όχημα με V8 ή V10 κινητήρα, στο άμεσο μέλλον, θα κληθεί να πληρώσει ένα τεράστιο ποσό για τους ρύπους που παράγει. Η ηλεκτροκίνηση, επιπροσθέτως, μπορεί εύκολα να βοηθήσει στην αύξηση της ισχύος, κάτι που είναι ζητούμενο σε κάθε αλλαγή γενιάς, ειδικά σε τέτοιου είδους αυτοκίνητα.

Από τα συμφραζόμενα, ο αντικαταστάτης του R8 φαίνεται να είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό supercar. Δεν αποκλείεται βεβαίως να δούμε και κάποια «βαριά» υβριδική έκδοση, έτσι ώστε να παραμείνει κάποιος κινητήρας εσωτερικής καύσης στο παιχνίδι. Παράγοντες που θα συντελέσουν στην τελική απόφαση είναι η διατήρηση του βάρους σε όσο το δυνατό πιο χαμηλά επίπεδα (ένας συσσωρευτής τουλάχιστον 100 kWh που θα απαιτούσε ένα τέτοιο όχημα, δεν είναι ελαφρύς), όπως και ο παραγόμενος ήχος.

Αντικειμενικά, δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι με την ηλεκτροκίνηση χάνεται ένα κομμάτι της μαγείας. Οι άνθρωποι της Audi, όπως και άλλων εταιριών, δουλεύουν εντατικά πάνω σε αυτό τον τομέα, προσπαθώντας να δημιουργήσουν ένα ψηφιακό ήχο που θα καλύπτει τις ανάγκες των καταναλωτών. Έναν ήχο που θα δίνει τον τόνο σε ένα σπορ αυτοκίνητο και, πιθανά, θα μπορεί να διαφοροποιείται από κατασκευαστή σε κατασκευαστή.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!