ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ένα Nissan GT-R σε ρόλο Camera car [vid]

Ποιο είναι το κατάλληλο όχημα για να κινηματογραφήσει το νέο GT-R NISMO; Μα, φυσικά, κάτι που να μπορεί να κινηθεί το ίδιο γρήγορα…

Συνήθως τα camera car είναι κάποια ειδικά διαμορφωμένα SUV, τα οποία έχουν τον όγκο να δεχτούν όλους τους περίπλοκους μηχανισμούς για την κινηματογράφηση νέων μοντέλων αυτοκινήτων. Στην προκειμένη, ωστόσο, περίπτωση, υπήρχε ένα πρόβλημα. Με δεδομένο ότι η κινηματογράφηση αφορά το 2020 Nissan GT-R NISMO, δεν υπήρχε SUV τόσο γρήγορο που να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της τεκμηρίωσης.

Ως εκ τούτου, ο Mauro Calo, επαγγελματίας οδηγός και ειδικός στην κινηματογραφική λήψη εικόνων αυτοκινήτων, από τους καλύτερους στο χώρο, αποφάσισε να πρωτοτυπήσει. Ήρθε σε συμφωνία με τη Nissan και δημιούργησε ένα νέο camera car, βασισμένο σε ένα άλλο GT-R. Όπως υποστήριξε και ο ίδιος, το τέλειο αυτοκίνητο για να «κυνηγήσει» και να κινηματογραφήσει το 2020 GT-R NISMO, δεν είναι άλλο από… ένα άλλο GT-R !

«Όταν άρχισα να σκέφτομαι για την ανάπτυξη ενός αυτοκινήτου- κινηματογραφικής μηχανής υψηλής απόδοσης, γρήγορα συνειδητοποίησα ότι το Nissan GT-R ήταν το μόνο αυτοκίνητο που θα πληρούσε τα κριτήρια μου», δήλωσε ο ίδιος. «Έχει τις επιδόσεις του supercar, με άριστο χειρισμό και σταθερότητα σε όλους τους τροχούς. Είναι φημισμένο για την αξιοπιστία του και μπορεί να φιλοξενήσει την ομάδα που χρειάζομαι για τον χειρισμό του συστήματος κινηματογραφικής λήψης. Δεν υπήρχαν άλλα υποψήφια οχήματα».

Επάνω στο GT-R που χρησιμοποιήθηκε, τοποθετήθηκε μία ειδικά προσαρμοσμένη σωληνωτή δομή. Αυτή είναι σε θέση να υποστηρίζει επαγγελματικές κάμερες και μπορεί να πραγματοποιεί λήψεις τόσο στο μπροστινό, όσο και στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Παράλληλα, η τετραθέσια διαμόρφωση του οχήματος βοηθά, αφού πέρα από τον οδηγό, μέσα στο camera car μπορεί να βρίσκεται ταυτόχρονα ο χειριστής του συστήματος λήψης και ο σκηνοθέτης. Το τι προέκυψε από αυτή τη δουλειά, μπορείτε να το δείτε στο βίντεο που ακολουθεί.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!