ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

6 Lancia για μόλις 7 εκ. ευρώ!

Και μόνο από τη φωτογραφία, ζηλεύουμε που δεν έχουμε την οικονομική επιφάνεια να βγούμε για «ψώνια» στον οίκο Girardo and Co…

Μπορεί η Lancia, ως εταιρία, να παραπαίει τα τελευταία χρόνια, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν γνώρισε στο παρελθόν στιγμές δόξας. Ντυμένα με τα «πολεμικά» χρώματα της Martini, κοιτάτε έξι από τα αγωνιστικά της ιταλικής φίρμας που άφησαν το δικό τους στίγμα στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Αυτή η μικρή συλλογή ανήκει στον John Campion, ο οποίος όμως αποφάσισε να την αποχωριστεί και την έβαλε σε δημοπρασία.

Πρόκειται για τρία αυτοκίνητα ράλι και τρία πίστας. Αρχής γενομένης από τη 037 Rally Evo 2s, είναι ένα από τα μόλις 20 αντίτυπα που παρήχθησαν από τη δεδομένη έκδοση. Ακολουθεί μία Delta HF Integrale 8V, την οποία οδηγούσε ο Miki Biasion, στις νίκες του στα ράλι Πορτογαλίας και Olympus, το 1988. Τέλος, το αστέρι της τριλογίας δεν είναι άλλο από μία Lancia Delta S4 Corsa του group B, με αριθμό πλαισίου 208. Πίσω από το τιμόνι της έχουν βρεθεί ονόματα όπως ο Miki Biasion, ο Markku Alen και ο Dario Cerrato, ενώ ήταν η νικήτρια στο 1000 Miglia του 1986.

Περνώντας στα αυτοκίνητα πίστας, έχουμε μία σπάνια Lancia LC1 Group VI, την οποία οδηγούσαν οι Michele Alboreto, Ricciardo Patrese και Teo Fabi, μία Beta Montecarlo Turbo Group V του Le Mans και μία LC2 Group C, η οποία μάλιστα είχε κατακτήσει την pole position στα 1.000 χλμ. του Kyalami, το 1984. Τιμές για το καθένα εξ αυτών, δεν έχουν γίνει γνωστές. Το σίγουρο όμως είναι ότι τέτοιες δημοπρασίες δεν γίνονται συχνά. Ιδανικό θα ήταν ολόκληρη η συλλογή να πάει σε ένα άτομο, να μην σπάσει, από ότι φαίνεται όμως, η όλη δημοπρασία είναι ξεχωριστή ανά μοντέλο.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!