ΑΓΩΝΕΣ

Ποιο είναι το νέο μυστικό «όπλο» της Mercedes F1 για το φετινό πρωτάθλημα;

Στις χθεσινές δοκιμές οι κάμερες κατέγραψαν κάτι πολύ ασυνήθιστο στην W11 του Lewis Hamilton.

Όπως θα δείτε στο παρακάτω αρχείο ή στα βίντεο ο Hamilton κάνει μια πολύ ασυνήθιστη κίνηση την ώρα των δοκιμαστικών στην Βαρκελώνη. Αυτό που κάνει είναι να τραβά μέσα-έξω το τιμόνι και να διαχειρίζεται ένα σύστημα που ονομάζεται Dual Axis System (DAS).

Για την ακρίβεια στις ευθείες τραβά το τιμόνι προς το σώμα του και στη συνέχεια το σπρώχνει στην αρχική του θέση. Και όπως θα δείτε αυτή η κίνηση δίνει εντολή στο DAS να αλλάξει ελαφρώς την γωνία σύγκλισης των εμπρός τροχών.

Αρχικά υπήρχαν υποθέσεις για βελτίωση στο κράτημα στις στροφές, αλλά τελικά το DAS βοηθά στην ομοιόμορφη κατανομή της θερμότητας στα λάστιχα και σε όλο το πέλμα (το οποία πιθανότατα στα άκρα του να ακουμπά λιγότερο στην άσφαλτο). Το θέμα είναι πως με αυτό τον τρόπο στις ευθείες η θερμοκρασία των ελαστικών μειώνεται ώστε να υπάρχει καλύτερο grip στις στροφές που ακολουθούν.

Η Mercedes ισχυρίζεται πως το σύστημα της είναι μηχανικό και σύμφωνο με τις προβλεπόμενες προδιαγραφές και τους κανονισμούς ασφαλείας. Κάτι που αν ισχύει, μάλλον θα “διορθωθεί” για το 2021. Αλλά γα να δούμε τι θα γίνει στο φετινό πρωτάθλημα

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Back to top button