NEA

Επίσημο: To νέο Cupra Leon έχει από 245 έως 310 άλογα!

Λίγο πριν το ντεμπούτο τους στο σαλόνι της Γενεύης η Cupra παρουσιάζει και τις νέες τέσσερις(!) εκδόσεις του Leon.

Εξωτερικά τα νέα Cupra Leon ξεχωρίζουν από τις διάφορες αεροδυναμικές αναβαθμίσεις, τις ειδικής σχεδίασης ζάντες, τις διπλές απολήξεις, τον πίσω διαχύτη και τις τονισμένες μπρονζέ λεπτομέρειες που υπάρχουν και στο εσωτερικό. Εκεί το τιμόνι είναι κοφτό, ο ψηφιακός πίνακας έχει διαγώνιο 10,25 ίντσες και η οθόνη αφής 10 ίντσες.

Κάτω από το καπό υπάρχει ένας δίλιτρος TSI με τρεις διαφορετικές εκδόσεις ισχύος. Η βασική αποδίδει 245 ίππους και 370 Nm. Η μεσαία φτάνει τους 300 ίππους και τα 400 Nm και μαζί με την βασική είναι προσθιοκίνητες, με ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μπλοκέ και 7άρι διπλόδισκο κιβώτιο. Η κορυφαία θα διατίθεται αποκλειστικά με το wagon αμάξωμα, είναι τετρακίνητη και αποδίδει 310 άλογα με 400 Nm ροπής.

Η είδηση στο νέο Cupra Leon αφορά στην plug-in υβριδική έκδοση που συνδυάζει έναν 1.4 TSI με ηλεκτρικό μοτέρ και μπαταρία 13 kWh. Η συνδυασμένη ισχύς είναι στους 245 ίππους με 400 Nm ροπής. Η ηλεκτροκίνηση φτάνει τα 60 χιλιόμετρα και σε Wallbox AC 3,6 kW απαιτούνται 3,5 ώρες για την φόρτιση ή 6 ώρες σε απλή 230V.

Εννοείται πως η ανάρτηση είναι ηλεκτρονικά ελεγχόμενη, υπάρχουν Brembo φρένα, χαμηλωμένο σασί κατά 20-25 χλστ. σε σχέση με το απλό Leon και τέσσερα οδηγική προφίλ (Comfort, Sport, Cupra, Individual). H Cupra δεν έχει ανακοινώνει τις επιδόσεις αλλά εκτιμάται πως το 0-100 θα βρίσκεται πάνω-κάτω στα 5 δεύτερα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!