ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ξεκίνησε η παραγωγή του Jeep Compass στο Melfi

Τα plug-in Jeep Renagade και Compass αναμένεται να έχουν αυτονομία 50χλμ. με αμιγώς ηλεκτρική κίνηση, ενώ το εμπορικό λανσάρισμα τους στην ελληνική αγορά αναμένεται να γίνει τον προσεχή Ιούνιο. 

Προχωρώντας με γοργούς ρυθμούς στην πραγματοποίηση του πλάνου ανάπτυξης στην Ιταλία συνολικής επένδυσης 5δις., ο Όμιλος Fiat Chrysler Automobiles εγκαινιάζει τη γραμμή παραγωγής του Jeep Compass, η οποία θα καλύπτει την αυξημένη ζήτηση του μοντέλου στην Ευρωπαϊκή αγορά, ενώ παράλληλα θα κατασκευάζει και την Plug-in Hybrid έκδοση του μοντέλου που θα είναι διαθέσιμη –μαζί με την αντίστοιχη του Renegade- τον προσεχή Ιούνιο.

Αποτελώντας μία από τις πλέον σύγχρονες και υψηλής δυναμικής μονάδες παραγωγής του Ομίλου Fiat Chrysler Automobiles (FCA), το εργοστάσιο του Melfi ξεκινά την παραγωγή και του Jeep Compass. Στο πλαίσιο του πλάνου για την επένδυση 5 δις. ευρώ στην Ιταλία από την FCA, η νέα γραμμή παραγωγής αποτελεί σημαντικό βήμα για την περαιτέρω ενίσχυση της παρουσίας του μοντέλου στην Ευρώπη.

Οι προηγμένες δομές του Melfi αποτέλεσαν βασική αιτία για την επιλογή του ως το ιδανικό σημείο για την παραγωγή και του Jeep Renegade, με περισσότερες από 900.000 μονάδες του μικρότερου μοντέλου της Jeep να έχουν κατασκευαστεί μέχρι σήμερα. Η παραγωγή του Jeep Compass στη Ν. Ιταλία και στη συνέχεια του Compass PHEV επιτρέπει την ταχύτερη ανταπόκριση στις ανάγκες της Ευρωπαϊκής αγοράς, στην οποία η κατηγορία των συμπαγών SUV αναπτύσσεται συνεχώς.

Με παραγωγή στην Αμερική, στην Ασία και τώρα στην Ευρώπη, το Jeep Compass είναι ένα πραγματικά παγκόσμιο μοντέλο με στενούς όμως δεσμούς με την Ευρώπη. Με την παρουσίαση του το 2017 αποτέλεσε το πρώτο Jeep που σχεδιάστηκε ειδικά για τους δρόμους της Γηραιάς Ηπείρου και ήδη περισσότερες από 78.000 μονάδες έχουν διατεθεί στην Ευρωπαϊκή αγορά. Το 40% των πωλήσεων της Jeep στην Ευρώπη αφορούν στο Compass, καθιστώντας το μαζί με το Renegade τα δημοφιλέστερα μοντέλα της μάρκας.

Η διάθεση της plug-in υβριδικής έκδοσης του μοντέλου θα φέρει επανάσταση στην κατηγορία των συμπαγών SUV και σε συνδυασμό με την αντίστοιχη έκδοση του Jeep Renegade θα συμβάλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη της μάρκας στην Ευρώπη, η οποία τα 5 τελευταία χρόνια παρουσίασε αύξηση κατά 330%!

Τα δύο υβριδικά μοντέλα θα παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις εταιρικές πωλήσεις αφού θα προσφέρουν εκδόσεις με εκπομπές CO2 κάτω από 50γρμ./χλμ. και παράλληλα λιανική τιμή προ φόρων κάτω των 40.000 ευρώ, στοιχεία που θα τους εξασφαλίζουν μηδενικό φόρο εταιρικής χρήσης. Τα plug-in Jeep Renagade και Compass αναμένεται να έχουν αυτονομία 50χλμ. με αμιγώς ηλεκτρική κίνηση, ενώ το εμπορικό λανσάρισμα τους στην ελληνική αγορά αναμένεται να γίνει τον προσεχή Ιούνιο. 

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!