ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Fiat Chrysler Automobiles: Οικιακή φόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων με το Easy Wallbox

Με το αποκλειστικό σύστημα φόρτισης Easy WallboxTM, η FCA δίνει τη δυνατότητα φόρτισης εξηλεκτρισμένων αυτοκινήτων χωρίς καμία παρέμβαση στην οικιακή ηλεκτρική εγκατάσταση του χρήστη.

Πλέον η φόρτιση των ηλεκτρικών, αλλά και των Plug-in υβριδικών αυτοκινήτων στο σπίτι δεν θα αποτελεί πρόβλημα. Με το Easy Wallbox™ της ENGIE Eps που δημιουργήθηκε κατά αποκλειστικότητα για την Fiat Chrysler Automobiles, ο χρήστης μπορεί να φορτίσει το αυτοκίνητο του χωρίς καμία παρέμβαση στην οικιακή του ηλεκτρική εγκατάσταση. Η νέα συσκευή της ENGIE Eps λειτουργεί όπως και οποιαδήποτε άλλη κοινή ηλεκτρική συσκευή και είναι άμεσα λειτουργική χωρίς καμία απολύτως παρέμβαση στο οικιακό ηλεκτρικό δίκτυο.

Για να επιδείξουν την ευκολία χρήσης της συσκευής, η FCA και η ENGIE Eps, πήραν ένα plug-in Jeep Renegade 4xe και το Easy Wallbox™ σε μια τοποθεσία που κανείς δεν θα περίμενε να δει σημείο φόρτισης, στο πανέμορφο Piana di Vigezzo και σε υψόμετρο 1.800μ. όπου τερματίζει η μεγαλύτερη διαδρομή τελεφερίκ στην Ευρώπη και το οποίο σύντομα θα τροφοδοτείται με 100% ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια χάρη στην ENGIE Eps.

Μετά από μια απόλυτα ασφαλή και εύκολη ανάβαση και κατάβαση στην απότομη πλαγιά χρησιμοποιώντας αποκλειστικά ηλεκτρική ενέργεια, το Jeep Renegade 4xe συνδέθηκε στο Easy Wallbox που τοποθετήθηκε με θέα τις εκπληκτικές Άλπεις.  

Ο CEO της ENGIE Eps, κ. Carlalberto Guglieminotti, δήλωσε σχετικά: «Θέλουμε να δείξουμε ότι κανένα εμπόδιο δεν είναι αρκετά μεγάλο για να σταματήσει ένα Jeep, το οποίο πλέον μπορεί να φορτιστεί χάρη στο Easy Wallbox™ ακόμα και σε πολύ μεγάλα υψόμετρα και σε εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες. Η συσκευή έχει παντεταριστεί αποκλειστικά για την FCA, ενώ σχεδιάστηκε και θα κατασκευάζετε εξ ολοκλήρου στην Ιταλία. Αποτελεί τη μοναδική συσκευή αυτού του τύπου που μπορεί να λειτουργεί μέχρι τα 2,2kW χωρίς καμία παρέμβαση στο δίκτυο και είναι το αποτέλεσμα της έρευνας 100 και πλέον μηχανικών της ENGIE Eps που συνεργάστηκαν με τα Πολυτεχνία του Τορίνο και του Μιλάνο.»

Από το 2017, η ENGIE Eps και η Fiat Chrysler Automobiles συνεργάζονται για να φέρουν λύσεις που θα κάνουν όσο το δυνατόν πιο εύκολη, άνετη και προσιτή τη χρήση εξηλεκτρισμένων οχημάτων, στα πλαίσια της στρατηγικής e-Mobility της FCA.

«Η ηλεκτροκίνηση δεν αφορά μόνο τα αυτοκίνητα, αλλά συνολικά τον τρόπο που βλέπουμε τη χρήση του αυτοκινήτου και τις μεταφορές. Η FCA σκοπεύει να δημιουργήσει ένα συνολικό οικοσύστημα προϊόντων και υπηρεσιών που θα κάνουν εφικτή τη ευρεία χρήση των εξηλεκτρισμένων οχημάτων».

Roberto Di Stefano, Επικεφαλής του e-Mobility της FCA

Ήδη ο Όμιλος FCA προχωρά στην παρουσίαση μια σειρά εξηλεκτρισμένων μοντέλων, όπως τα νέα Fiat 500 και Panda Hybrid, τα plug-in Hybrid Jeep Renegade και Compass, καθώς και τα αμιγώς ηλεκτρικά Νέα Fiat 500 και Fiat Professional Ducato. Η συνεργασία με την ENGIE Eps περιλαμβάνει τη δημιουργία σταθμών φόρτισης στο εργοστάσιο του Mirafiori, αλλά και ερευνητικά προγράμματα όπως εκείνο για τα δίκτυα V2G (Vehicle to Grid) και τις πειραματικές μονάδες παραγωγής ηλιακής ενέργειας.

Ειδικότερα για το πρόγραμμα V2G, ο κ. Di Stefano σημείωσε ότι δρομολογείται η προμήθεια 700 ηλεκτρικών αυτοκινήτων που θα μπορούν να προσφέρουν 25MW ενέργειας και να σταθεροποιούν το δίκτυο διανομής κατά τη διάρκεια στάθμευσης τους. Παράλληλα η εγκατάσταση περισσότερων από 120.000τ.μ. φωτοβολταϊκων στοιχείων στην οροφή των κτηρίων και τους χώρους στάθμευσης 1.750 οχημάτων του Mirafiori θα οδηγήσουν στην παραγωγή ενέργειας της τάξης των 15MW και τη μείωση των εκπομπών CO2 κατά 5.000 τόνους.

Το Easy Wallbox  αναμένεται να είναι διαθέσιμο στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και μπορεί να λειτουργεί χωρίς καμία τροποποίηση με τροφοδοσία από μία απλή πρίζα τύπου σούκο (έως 2,2kW). Παράλληλα αν κάποιος το επιθυμεί η ίδια συσκευή μπορεί να φτάσει χωρίς πρόβλημα μέχρι και τα 7,4kW αν συνδεθεί απευθείας με το δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button