NEA

Bentley Mulliner Bacalar, εξωτικά πολυτελές [vid]

Προορισμένη να κατασκευαστεί σε μόλις 12 κομμάτια, η Mulliner Bacalar ανεβάζει σε άλλο επίπεδο την πολυτέλεια και την προσοχή στην κατασκευή.

Το να συζητά κανείς ότι η Bentley δεν μπορεί να τον ικανοποιήσει με την ποιότητα των συμβατικών μοντέλων της είναι τουλάχιστον άτοπο. Παρόλα αυτά, εάν το χρήμα δεν είναι περιοριστικός παράγοντας και το ζητούμενο είναι η απόλυτη κορυφή, από κάθε άποψη, υπάρχει πάντα η Mulliner, η θυγατρική της φίρμας που ασχολείται με ειδικές κατασκευές. Σε αυτή, λοιπόν, στράφηκαν οι Βρετανοί για την κατασκευή της Bacalar, το όνομα της οποίας προέρχεται από την περιοχή Laguna Bacalar, στη χερσόνησο Yucatan στο Μεξικό.

Η Bentley Mulliner Bacalar είναι ένα ανοικτό, διθέσιο όχημα (το δεύτερο για τη φίρμα, από τη δεκαετία του 1930!), εμπνευσμένο από το πρωτότυπο EXP 100 GT. Στα σωθικά της κρύβει ένα εξάλιτρο twin-turbo W12 κινητήρα, ισχύος 650 ίππων και ροπής 900 Nm. Όσο για την κίνηση, μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς, μέσω ενός διπλόδισκου κιβωτίου 8 σχέσεων.

Για όσους αρέσκονται στις λεπτομέρειες, αναφέρουμε τα εξής. Το ταμπλό της Mulliner Bacalar είναι κατασκευασμένο από Riverwood ηλικίας 5.000 ετών, πρακτικά κάτι σαν απολίθωμα από πεσμένα δέντρα! Με τη σειρά του, το κάθε κάθισμα φέρει 148.199 ξεχωριστές βελονιές, ώστε να δημιουργήσει ένα μοναδικό ανάγλυφο. Προφανώς και κάθε άλλο στοιχείο στο εσωτερικό, από το αναλογικό ρολόι μέχρι τα χρησιμοποιούμενα δέρματα, είναι αντίστοιχης -κορυφαίας- ποιότητας, κατασκευασμένα σε μεγάλο ποσοστό στο χέρι και προορισμένα για πολύ μικρές, ειδικές, παραγωγές.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!