NEA

H Mercedes-Benz παρουσιάζει την ανανεωμένη E-Class [vid]

Αφού η έκθεση της Γενεύης ακυρώθηκε, η Mercedes-Benz αποφάσισε -όπως πολλές άλλες φίρμες- να παρουσιάσει τα νέα της μοντέλα διαδικτυακά.

Στην προκειμένη περίπτωση δεν μιλάμε για κάτι εντελώς νέο αλλά για μία ανανέωση της υπάρχουσας γενιάς. Αναφερόμαστε προφανώς στην E-Class, το διαχρονικά σημαντικότερο μοντέλο στη γκάμα της εταιρίας. Αυτή αποκτά πλέον πιο στενά, full LED φωτιστικά σώματα, επανασχεδιασμένη μάσκα και προφυλακτήρες, νέους χρωματισμούς και αρκετές ακόμα αισθητικές μικροαλλαγές.

Εντός, τη μεγαλύτερη, πιθανά, διαφορά, κάνει η νεότερη έκδοση του ολοκληρωμένου συστήματος πληροφοριών και ψυχαγωγίας MBUX, που στην κορυφαία του έκδοση έρχεται με δύο οθόνες 12,3 ιντσών, για τον πίνακα οργάνων και το infotainment. Καινούριο είναι και το touchpad, στη βάση της κεντρικής κονσόλας. Από εκεί και πέρα, οι άνθρωποι της Mercedes-Benz φρόντισαν να προσθέσουν νέες επενδύσεις, καθώς και ορισμένα επιπλέον συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης του έργου του οδηγού.

Περνώντας στους κινητήρες, η σημαντικότερη, ίσως, προσθήκη έχει να κάνει με την έλευση της υβριδικής E 350e. Αυτή διαθέτει ένα τετρακύλινδρο turbo κινητήρα 2.000 κυβικών, σε συνδυασμό με ηλεκτροκινητήρα 90 kW, αποδίδοντας συνολικά 318 ίππους ισχύος και 700 Nm ροπής. Επίσης νέα είναι και η έκδοση των 2,0 λίτρων, με mild hybrid σύστημα δεύτερης γενιάς, 48V, το οποίο μπορεί να χαρίσει έως και 20 επιπλέον ίππους, βελτιώνοντας την απόκριση και μειώνοντας κατάτι την κατανάλωση.

Η ανανέωση της σειράς E-Class προς στιγμή αφορά το κλασικό sedan αμάξωμα, το station wagon και την έκδοση All Terrain. Σε δεύτερο χρόνο θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες, coupe και cabrio.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!