NEA

Carlos Tavares: «Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι για όσους έχουν οικολογικές ανησυχίες»

Ο CEO του ομίλου PSA παραδέχεται πως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν είναι ελκυστικά και πως παραμένουν πολύ ακριβά.

Στο έντονο κύμα της ηλεκτροκίνησης υπάρχουν και οι φωνές της λογικής που λένε πως οι δρόμοι του πλανήτη δεν θα γεμίσουν με ηλεκτρικά αυτοκίνητα από την μία ημέρα στην άλλη. Οι πρόσφατες δηλώσεις του Carlos Tavares, του προέδρου του ομίλου Peugeot-Citroen, έρχονται για να προσγειώσουν όσους πιστεύουν πως στα επόμενα χρόνια θα κυριαρχήσουν τα PEHV και EV οχήματα.

Ο Tavares είπε σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους πως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι απλά για όσους έχουν οικολογικές ανησυχίες και όχι για τους πραγματιστές αγοραστές αυτοκινήτων. Επίσης, επισήμανε πως οι πωλήσεις αυτών των «πράσινων» μοντέλων πηγαίνουν καλά σε όποιες αγορές οι κυβερνήσεις δίνουν ισχυρά κίνητρα. Όταν τα κίνητρα αυτά σταματήσουν, όπως έγινε και στην Κίνα, τότε η αγορά των ηλεκτρικών καταρρέει. Μαζί με τις οικολογικές ευαισθησίες…

Ο ίδιος υποστήριξε ότι οι λόγοι που γίνεται αυτό είναι οι περιορισμένες δομές φόρτισης, η μικρή αυτονομία αλλά και η αδυναμία πρόβλεψης του κόστους φόρτισης. Κάτι που ενισχύθηκε πρόσφατα με την απόφαση του δικτύου IONITY να εκτοξεύσει το κόστος φόρτισης έως και 500% πάνω. Πάντως, ο όμιλος θα συνεχίσει να επενδύει σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα και θα εστιάσει σε πιο οικονομικές λύσεις με μείωση του κόστους κατασκευής. Αυτή τη στιγμή τα ηλεκτρικά Peugeot e-208, Opel Corsa-e είναι λίγο κάτω από τις 30.000 ευρώ.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!