NEA

H McLaren Elva M1A αποτίει φόρο τιμής στον ιδρυτή της μάρκας

H εντυπωσιακή Elva τιμά τον Bruce McLaren και την M1A, το αγωνιστικό με το οποίο το 1964 είχε σπάσει το ρεκόρ γύρου επτά φορές στο καναδικό Grand Prix.

To πιο χαρακτηριστικό στοιχείο της φουλ κάρμπον Elva είναι η απουσία της οροφής μειώνοντας το βάρος σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Όπως και σε όλες τις άλλες McLaren όποιος καταφέρει να την αποκτήσει θα μπορεί να την επιλέξει στους χρωματισμούς και με τον εξοπλισμό της αρεσκείας του. Η παραγωγή της θα περιοριστεί σε 399 μονάδες με την τιμή να διαμορφώνεται στα 1,6 εκατομμύρια ευρώ, τιμή αρκετά υψηλή για ένα «άσκεπο» μοντέλο.

Η McLaren λέει πως είναι το πρώτο της μοντέλο δίχως οροφή αλλά με το σύστημα ενεργητικής αεροδυναμικής AAMS (Active Air Management System). Η ισχύς προέρχεται από τον γνωστό 4.0 V8 twin turbo με απόδοση στους 804 ίππους και ροπή στα 800 Nm.

Η McLaren λέει ότι το όμορφο αυτό speedster χρειάζεται κάτω από 3 δευτερόλεπτα για το 100 χλμ./ώρα και μόλις 6,7 δλ. για το 0-200 χλμ./ώρα. Πάντως, εδώ να πούμε πως όσοι ενοχλούνται από τον αέρα η McLaren θα προσφέρει και την δυνατότητα προσαρμογής σταθερού παρμπρίζ.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!