NEA

Σας αρέσει η Hispano Suiza Carmen; [vid]

Το Carmen προκύπτει από την ονομασία της εγγονής του ιδρυτή της εταιρίας. Της ισπανικής Hispano Suiza με έτος ίδρυσης το 1904!

Η Hispano Suiza, η οποία είχε και ισχυρή γαλλική παρουσία με ιδρυτές τους Damián Mateu και Marc Birkigt , έχει μια μεγάλη προπολεμική ιστορία καθώς την δεκαετία του 1930 κατασκεύαζε πολυτελή σπορ αυτοκίνητα (και φυσικά κινητήρες για αεροσκάφη) όπως το H6C Dubonnet Xenia με τους καλυμμένους πίσω τροχούς. Τα ίχνη της είχαν χαθεί μέχρι το σαλόνι της Γενεύης όπου παρουσίασε ένα πολύ ενδιαφέρον πρωτότυπο. Αρχικά το Suiza 750 είχε κάνει μερικές πωλήσεις με τον V10 του Audi R8.

Ωστόσο, η επιθυμία του παππού και ιδρυτή της νεότερης εταιρίας Miguel Suque Mateu ήταν η κατασκευή ενός 100% ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα μετά από 116 χρόνια αφού η Carmen είναι πλήρως ηλεκτρική με δύο ηλεκτροκινητήρες και συνολική ισχύ στους 1.019 ίππους! Σημειώστε δε πως υπάρχει μπαταρία 80 kWh (προαιρετικά και 105 kWh) για αυτονομία 400 χιλιομέτρων, 0-100 χλμ./ώρα το πολύ σε 3 δευτερόλεπτα και τελική στα 250 χλμ./ώρα.

Φυσικά το στοιχείο που βγάζει… μάτια δεν είναι άλλο από την ανατρεπτική ρετρό σχεδίαση του αμαξώματος που μας παραπέμπει στις ρίζες της εταιρίας. Το άσχημο είναι πως θα υπάρξουν μόλις 19 τέτοια αυτοκίνητα με το καθένα να κοστίζει περίπου 1,9 εκατομμύρια ευρώ. Και τα περισσότερα έχουν παραγγελθεί από τις ΗΠΑ. Φαντάζεστε ένα τέτοιο αυτοκίνητο να βολτάρει στο Λας Βέγκας ή στο Μαϊάμι; Φωτιά θα πάρουν τα social media!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!