ΑΓΩΝΕΣ

Formula 1: Οι ομάδες ζητούν οι νέοι κανονισμοί να πάνε το 2022 – Κινδυνεύει η φετινή σεζόν;

Οι ομάδες πιέζουν για την αναβολή των νέων κανονισμών (που θα ίσχυαν το 2021) για ένα χρόνο μετά και να ισχύσουν οι τωρινοί του 2020.

Η σεζόν θα ξεκινήσει έστω και αν η καλοκαιρινή διακοπή θα μετατεθεί ή συμπιεστεί ώστε να γίνουν GP και τον Αύγουστο. H FIA μελετά ήδη την συγκεκριμένη περίπτωση και αν δοθεί έγκριση τότε κάποιοι θα κάνουν πολύ μικρότερες σε διάρκεια διακοπές. Εδώ να πούμε πως ήδη έχουν αναβληθεί/ ακυρωθεί τα 4 πρώτα Grand Prix της χρονιάς και με τον χαμό που γίνεται στην Ευρώπη ελέω κορωναϊού αμφίβολα παραμένουν τα GP της Ολλανδίας και της Ισπανίας.

Οι ομάδες στην Formula 1 βρίσκονται σε κατάσταση πανικού, καθώς βλέπουν αρκετά από τα πλάνα τους και τα budget να πηγαίνουν περίπατο. Κάθε αγώνας που δεν γίνεται επηρεάζει δραματικά τα έσοδα από τους οργανωτές που έχει κάθε ομάδα, ενώ και τα γενικευμένα προβλήματα στην αυτοκινητοβιομηχανία φέρνει εταιρίες αλλά και σπόνσορες σε εξαιρετικά δύσκολη θέση στο να στηρίξουν την Formula 1.

Τελικά η Ferrari στηρίζει την μετάθεση τωνν νέων κανονισμών για το 2022. Σε μεταξύ τους τηλεδιάσκεψη που έκαναν οι ομάδες στην αρχή της εβδομάδας, συζήτησαν το ενδεχόμενο να μην ισχύσουν από του χρόνου οι νέοι κανονισμοί, αλλά να παραμείνουν σε ισχύ αυτοί του 2020. Οι τεχνικοί διευθυντές των ομάδων υποστήριξαν ότι έχουν γίνει αρκετές επενδύσεις για τα μονοθέσια του 2020 οπότε θα ήταν άτοπο να χαθούν χωρίς να βγάλουν τα λεφτά τους και ότι ίσως θα έπρεπε να παραμείνουν και μέσα στο 2021.

Πάντως σε συνάντηση που θα γίνει σήμερα μεταξύ των ομάδων και των Chase Carey, τον Ross Brawn και τον Jean Todt, η FIA θα αξιολογήσει τα δεδομένα και θα πάρει τις αποφάσεις της. Το πιθανότερο είναι να γίνουν δεκτές οι προτάσεις των ομάδων (καθώς δεν υπάρχει στον ορίζοντα κάποιο χρονοδιάγραμμα έναρξης του πρωταθλήματος.

Έτσι, το πιθανό σενάριο είναι να γίνει έστω και λειψό το φετινό πρωτάθλημα, του χρόνου να ισχύσουν οι ίδιοι κανονισμοί και τα νέα μονοθέσια να τα δούμε από την σεζόν του 2022.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!