NEA

Κορωνοϊός: H Ford κατασκευάζει αναπνευστήρες για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού

Η Ford θα συνεργαστεί με τις 3M και GE Healthcare προκειμένου να κατασκευάσει αναπνευστήρες για την πανδημία του κορωνοϊού.

Οι συγκεκριμένοι αναπνευστήρες ονομάζονται PARP (Powered Air Purifying Respirators- μηχανικοί αναπνευστήρες καθαρισμού αέρα) ή αναπνευστήρες θετικής πίεσης. O αέρας εισέρχεται στην μάσκα με τη βοήθεια ενός μικρού ανεμιστήρα που χρησιμοποιείται στα «αεριζόμενα» καθίσματα του F150 και από εκεί φιλτράρεται με φίλτρα της 3M.

Το ανεμιστηράκι λειτουργεί με μια μικρή μπαταρία σε τάση 12 V κατά συνέπεια μπορούν να λειτουργήσουν και με μπαταρίες. Εννοείται πως η μάσκα είναι φορητή και η αυτονομία της φτάνει σχεδόν τις 10 ώρες. Η Ford λέει πως υπάρχει μεγαλύτερη επάρκεια σε ανεμιστηράκι από ότι σε αναπνευστήρες.

Στην παραγωγή μασκών θα συμμετάσχουν και άλλες εταιρίες όπως η GM, η Tesla κ.α. Οι 1.000 πρώτοι έχουν δοκιμαστεί και είναι έτοιμοι προς χρήση ενώ στόχος είναι να κατασκευάζονται 100.000 την εβδομάδα για χρήση σε εργοστασιακές μονάδες, νοσοκομεία κ.α. Μένει να δούμε αν και κατά ποσό αποτελεσματικοί θα είναι στην καταπολέμηση της πανδημίας ή απλά αποτελεί μια ένεση αυτοπεποίθησης.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!