ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Bosch: Κατασκεύασε σε χρόνο ρεκόρ ένα γρήγορο τεστ για τον κορωνοϊό

Με τη βοήθεια του συγκεκριμένου τεστ θα μπορούν πολύ εύκολα και κυρίως γρήγορα να εντοπίζονται φορείς του ιού και να λαμβάνονται τα σχετικά μέτρα.

Το μεγαλύτερο ζήτημα με τον Covid-19 είναι η μεταδοτικότητα του και η έγκαιρη ανίχνευση του στους ανθρώπους θα βοηθήσει στο περιορισμό της πανδημίας. Η Bosch, η οποία δραστηριοποιείται και στον κλάδο της υγείας, συνεργάστηκε με την ιρλανδική εταιρεία Randox Laboratories και μέσα σε έξι εβδομάδες κατασκεύασαν ένα πλήρως αυτοματοποιημένο τεστ για τον κορωνοϊό. Από τη στιγμή που θα ληφθεί το δείγμα -από τη μύτη ή από το λαιμό του ασθενή- τα αποτελέσματα προκύπτουν μέσα σε 2 ½ ώρες.

Αυτό το τεστ πληροί τις προδιαγραφές του ΠΟΥ (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας), ελέγχει 10 διαφορετικούς παθογόνους οργανισμούς στις αναπνευστικές οδούς και έχει ακρίβεια που ξεπερνά το 95%. Πολύ σημαντικό είναι πως για το χειρισμό του μηχανήματος δεν απαιτείται ειδικευμένο προσωπικό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τα απλά ιατρεία μέχρι και τα νοσοκομεία.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!