NEA

Αλλάζει το σκηνικό – Τέλος εποχής για τις εκθέσεις αυτοκινήτων

Ένα από τα πιο πρόσφατα θύματα του κορωνοϊού είναι η έκθεση του Detroit με τον σχετικό χώρο να μετατρέπεται σε κέντρο περίθαλψης.

Τα τελευταία χρόνια είχε ατονήσει τόσο η προσέλευση των επισκεπτών όσο και το ενδιαφέρον του κόσμου για τις εκθέσεις αυτοκινήτου. Όπως έχουμε γράψει κατά καιρούς αρκετές από αυτές άλλαξαν ημερομηνία διεξαγωγής (όπως του Detroit) ή ακόμη και τόπο διεξαγωγής (όπως της Φρανκφούρτης που θα γίνεται στο Μόναχο).

Ωστόσο, υπάρχουν μεγάλα ερωτηματικά αν στο μέλλον θα διεξάγονται εκθέσεις αυτοκινήτου αφού η πανδημία του κορωνοϊού καθιστά για φέτος αμφίβολη οποιαδήποτε εκδήλωση με χιλιάδες επισκέπτες. Εννοείται πως το πιο πιθανό είναι να ισχύσει τουλάχιστον σε όλη την Ευρώπη, όπως και στην χώρα μας. Άλλωστε, και οι διοργανωτές θα ήταν επιφυλακτικοί για μία έκθεση αυτοκινήτου αφού ο φόβος για τον κορωνοϊό θα είχε ως αποτέλεσμα μια πολύ χαμηλή προσέλκυση κοινού.

Η πιο πρόσφατη ανακοίνωσε για την ακύρωση έκθεσης έρχεται για την προαναφερόμενη του Detroit. Οι διοργανωτές είχαν αποφασίσει να μη γίνει στις αρχές του έτους -όπως παραδοσιακά γινόταν κάθε χρόνο- αλλά από τις 9 έως τις 21 Ιουνίου. Και αυτό για να μην επηρεάζεται από τη CES που επίσης είναι τον Ιανουάριο αλλά και για να γίνει πιο διαδραστική με χρήση και εξωτερικών χώρων το καλοκαίρι.

Η πανδημία του κορωναϊού είχε όμως σα συνέπεια την οριστική ακύρωσή της για το 2020, μιας και το Federal Emergency Management Agency (Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αντιμετώπισης Κρίσεων) των ΗΠΑ αποφάσισε να επιτάξει το TCF Center, το εκθεσιακό κέντρο που θα γινόταν για τους επόμενους έξι μήνες. Και αυτό προκειμένου να μετατραπεί σε νοσοκομείο εκστρατείας για τη νοσηλεία ασθενών με COVID-19.

Στο άμεσο μέλλον αναμένεται έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού στις ΗΠΑ. Μέχρι στιγμής στην πολιτεία του Μίτσιγκαν οι φορείς του κορωνοϊού είναι 4.650 από τους οποίους οι 1.377 είναι στο Ντιτρόιτ, ενώ 111 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Συνολικά στις ΗΠΑ τα θύματα της πανδημίας φτάνουν τις 2.230 με τα επίσημα κρούσματα πάνω από τις 125.000.

update: Οι διοργανωτές της έκθεσης στο Παρίσι (1-11 Οκτωβρίου) ανακοίνωσαν την ακύρωσή της. Τόσο επειδή η Γαλλία είναι από τις χώρες που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την πανδημία του κορωνοϊού, όσο και για την αμφίβολη ικανοποιητική προσέλευση των επισκεπτών.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!