NEA

Το φτηνότερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο στον κόσμο κοστίζει όσο ένα iPhone 11 Pro

Το ChangLi Electric Minicar πωλείται έναντι 1.350 ευρώ και μπορεί κανείς να το «παραγγείλει» μέσω του αχανούς κινεζικού online καταστήματος Alibaba.

Όχι δεν πρόκειται για κάποιο παιδικό παιχνίδι που προορίζεται για κινεζικό παιδότοπο. Έστω και με αυτή την καρτούν σχεδίαση, το εικονιζόμενο ηλεκτρικό αυτοκινητάκι φτάνει σε μήκος τα 2,50 μέτρα, το πλάτος του είναι 1,50 μέτρα και το ύψος του φτάνει τα 1,80 μέτρα. Έχει ανεξάρτητη ανάρτηση σε κάθε τροχό, φρένα με ταμπούρα και τα βασικά.

Άλλωστε δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω για τις τρεις πισωκίνητες εκδόσεις των 800, 1000 και 1.200 Watt ισχύος, δηλαδή με 1, 1,3 και 1,6 ίππους, αντίστοιχα. Η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει το περίεργο αυτό αυτοκινητάκι είναι τα 30 χλμ./ώρα με δυνατότητα κίνησης σε δρόμους με κλίση έως 30 μοίρες. Η αυτονομία κυμαίνεται από 40 έως 100 χιλιόμετρα, ανάλογα με την χρήση και το βάρος του φορτίου.

Όπως γίνεται αντιληπτό, το ChangLi Electric Minicar απευθύνεται κυρίως σε άτομα της τρίτης ηλικίας καθώς και σε εταιρείες που για κάποιον δικό τους λόγο θέλουν να έχουν στόλο. Η κατασκευάστρια εταιρία Changzhou Xili Vehicle Co το διαθέτει με τρείς θέσεις και τιμές από 1.350 ευρώ, καθώς και σε έκδοση ταξί 1.500 ευρώ. Μια δημοφιλής επιλογή στην Κίνα, έστω και αν αργεί κάπως κανείς για να φτάσει στο προορισμό του.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!