NEA

Κορωνοϊός: Κινδυνεύουν περίπου 100.000 θέσεις στην γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Γερμανία έχουν πέσει κατακόρυφα και ήδη υπάρχει μεγάλο πλεόνασμα στην παραγωγή των εργοστασίων οδηγώντας μελλοντικά σε περικοπές.

Η επιδημία του κορωναϊού έχει χτυπήσει σοβαρά την γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, ενώ παράλληλα και η πτώση των πωλήσεων έχει κάνει ακόμα πιο σύνθετο το πρόβλημα. Η παραγωγή αυτοκινήτων για φέτος στην Γερμανία αναμένεται να πέσει από τα περσινά 5,1 εκατομμύρια στα 3,8 εκατομμύρια για φέτος. Αυτό σημαίνει ότι ίσως να χαθούν έως και 100.000 θέσεις εργασίας από τις 830.000 που απασχολούνται στην αυτοκινητοβιομηχανία στην Γερμανία.

Οι ειδικοί της αγοράς καλούν την γερμανική κυβέρνηση να ενισχύσει την αγορά νέων αυτοκινήτων, ιδίως τα ηλεκτρικά και τα υβριδικά. Προς το παρόν υπάρχει ένα bonus 6.000 ευρώ για αυτά τα αυτοκίνητα και αρκετοί υποστηρίζουν ότι υπάρχουν και άλλα πράγματα να γίνουν. Για παράδειγμα οι εταιρίες θα μπορούσαν να δίνουν φθηνές συνδρομές για αυτοκίνητα, οι οποίες θα έχουν εγγύηση για επιστροφή χρημάτων σε περίπτωση που στο μεταξύ ο αγοραστής μείνει άνεργος.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!