NEA

Πωλείται μια πολύ σπάνια Lancia Hyena

Πρόκειται για ένα σπάνιο αυτοκίνητο που την περίοδο 1992-93 είχε κατασκευαστεί 24 φορές από την Zagato.

Η Hyena της Lancia είχε προκύψει από την έμπνευση της Zagato να κατασκευάσει ένα κουπέ που να είναι διαφορετικό από την θρυλική Delta Integrale. Τουλάχιστον οπτικά, μιας και πίσω από το αμάξωμα με τα αλουμινένια πάνελ υπήρχαν τα μηχανικά μέρη της Integrale με το μοτέρ να αποδίδει έως και 300 άλογα (250 η στάνταρ ισχύς).

Οι επιδόσεις που πρόσφερε ο δίλιτρος turbo ήταν κατιτίς καλύτερες αφού η εκτενής χρήση των ανθρακονημάτων μέχρι και στο εσωτερικό μείωνε το απόβαρο έως 190 κιλά(!) σε σχέση με την Integrale. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή η Hyena είναι η μοναδική σε Madras Blue και μια από τις τρεις που αποδίδουν 300 άλογα.

Αρχικά η παραγωγή ήταν στα 75 αυτοκίνητα αλλά λόγω του μειωμένου ενδιαφέροντος (ήταν ακριβότερη ακόμη και από μια Porsche 911) τερματίστηκε στα 24. Εδώ βλέπετε την τελευταία Hyena που κατασκεύασε η Zagato, η οποία έχει στο κοντέρ της 14.000 χιλιόμετρα και θα πωληθεί από τον οίκο RM Sotheby’s για περίπου 200.000 ευρώ.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!