NEA

Τα φρεσκαρισμένα VW Tiguan και Arteon θα έχουν plug-in υβριδικές εκδόσεις

H διάθεση των νέων PHEV εκδόσεων αναμένεται μέσα στη χρονιά με την παρουσίαση των facelift εκδοχών των δύο μοντέλων. Το Touareg PHEV θα έχει 462 ίππους.

Ένα από τα σημαντικότερα facelift για την Volkswagen μέσα στη χρονιά είναι αυτό του Tiguan με το Arteon να περνά σε δεύτερη μοίρα λόγω των πολύ χαμηλών πωλήσεων. Και τα δύο μοντέλα θα έχουν μικρής έκτασης αισθητικές αλλαγές που θα περιλαμβάνει και τις σπορ εκδόσεις R και για τα δυο μοντέλα. Στο εσωτερικό θα υπάρχει η τελευταία εκδοχή του συστήματος πολυμέσων.

Σχετικά με την γκάμα των κινητήρων δεν θα υπάρχουν σημαντικές αλλαγές αλλά είναι πιθανό η βασική ντίζελ έκδοση 1.6 TDI να κοπεί λόγω ρύπων και το βάρος να πέσει στην 1.5 TSI και στους δίλιτρους TDI τεχνολογίας twin-dosing. Από εκεί και πέρα θα υπάρχει και η πολύ ακριβότερη PHEV έκδοση με τον 1.4 TSI που θα συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα για συνδυασμένη απόδοση στους 245 ίππους και 400 Nm ροπής.

Πρόκειται για το σύστημα του Golf GTE (και της Octavia RS iV όπως και του Cupra Leon) που θα έχει μπαταρία 13 kWh (η φόρτισή της διαρκεί 6 ώρες σε κοινή οικιακή πρίζα και 3,5 σε Wallbox) για να προσφέρει αυτονομία περίπου 60 χιλιομέτρων. Το συγκεκριμένο PHEV σύστημα θα μπει τόσο στο ανανεωμένο Tiguan όσο και στο Arteon.

Η γκάμα πάντως των plug-in υβριδικών VW θα εμπλουτιστεί άμεσα και με την κορυφαία έκφρασή τους, το Touareg R, στο οποίο ο V6 3.0 TSI του ομίλου που αποδίδει 340 ίππους συνεργάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 136 ίππων.

Έτσι η συνδυαστική απόδοση φτάνει τους 462 ίππους και τα 700 Nm, που καταλήγουν σε όλους τους τροχούς -η κατανομή της ροπής μπορεί να φτάσει μέχρι και το 70% στον εμπρός άξονα και το 80% στον πίσω- μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων και της τετρακίνησης 4MOTION.  Η μπαταρία ιόντων λιθίου έχει ενεργειακή χωρητικότητα 14,1 kWh και εξασφαλίζει τη δυνατότητα καθαρής ηλεκτρικής κίνησης για περίπου 50 χιλιόμετρα και με ταχύτητα έως και 140 χλμ./ ώρα.  

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!