NEA

Ελεύθερη πτώση για την παγκόσμια αγορά αυτοκινήτου το 2020

Την χρονιά της πανδημίας του κορωνοϊού που διανύουμε κανείς δεν θα θέλει να την θυμάται στην αγορά αυτοκινήτου αφού η πτώση παγκοσμίως εκτιμάται έως 20%.

Σε αναφορά της η Scope Ratings εκτιμά πως η ευρωπαϊκή αγορά θα έχει πτώση στο 20% (δηλ. λιγότερα 3 εκατομμύρια νέα αυτοκίνητα). Το πιο απαισιόδοξο σενάριο βασίζεται στο γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι έσπευσαν και αγόρασαν αυτοκίνητα από πέρυσι ώστε να προλάβουν τους πιο αυστηρούς κανονισμούς για τους ρύπους.

Επίσης, σε παγκόσμιο επίπεδο η Morgan Stanley υπολογίζει να μειωθούν κατά 8 εκατομμύρια μονάδες (-20%), αν και σημειώνει ότι ίσως υπάρξει μία αισθητή ανάκαμψη μετά το μέσον της χρονιάς. Η Morgan Stanley εκτιμά τις πωλήσεις στην Ευρώπη στα 12,5 εκατομμύρια με πτώση -13%, σε σχέση με πέρσι.

Η εταιρία LMC Automotive υπολογίζει τις πωλήσεις παγκοσμίως στα 77 εκ. αυτοκίνητα (-15% λιγότερα από το 2019). Η IHS Markt εκτιμά πως οι παγκόσμιες πωλήσεις θα πέσουν στα 78,8 εκατ. αυτοκίνητα (-12%), ενώ για την Ευρώπη η μείωση θα είναι στα 1,9 εκ. αυτοκίνητα (-14%) και στις 15,6 εκατομμύρια μονάδες συνολικά. Για την Αμερική η πτώση που προβλέπει η συγκεκριμένη εταιρία είναι στο -15%, με 2,4 εκατομμύρια πωλήσεις.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!