NEA

Αυτή η κλασική Mercedes-Benz 600 Pullman έχει τις ανέσεις μιας Maybach 62

Θα κυκλοφορούσατε με αυτή την Mercedes-Benz 600 Pullman; Γιατί όχι, αρκεί να είχατε περίπου 2,15 εκατομμύρια ευρώ για να την αποκτήσετε.

Πρόκειται για τo μοντέλο που έγραψε το δικό του κεφάλαιο στο πάνθεον της αυτοκίνησης και του κινηματογράφου συμβάλλοντας στην καθιέρωση της Mercedes ως τον κορυφαίο premium κατασκευαστεί παγκοσμίως. Αγαπήθηκε από γνωστούς μπίζνεσμεν και VIP της εποχής εκείνης και φυσικά από πολιτικά πρόσωπα μέχρι δικτάτορες για τις ανέσεις και την ασφάλεια που προσέφερε ως θωρακισμένη.

Η Mercedes-Benz 600 ήταν στην παραγωγή για σχεδόν τρεις δεκαετίες, από το 1963 έως το 1981. Με τον εργοστασιακό κωδικό W100 κατασκευάστηκε μόλις 2.677 φορές σε διάφορες εκδόσεις, με νορμάλ ή μακρύ μεταξόνιο (και ως εξάπορτη).

Η συγκεκριμένη Pullman Limousine ξεκίνησε να αναπαλαιώνεται το 2007 στην Ολλανδία και στην πορεία πιστοποιήθηκε από το τμήμα κλασικών της ίδιας της Mercedes. Τα πάντα και ειδικά τα μηχανικά μέρη είναι γνήσια με τον V8 κινητήρα των 6,3 λίτρων να αποδίδει 250 ίππους και την κίνηση να μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 4 σχέσεων.

Και ενώ τα μηχανικά μέρη έμειναν ως είχε στο εσωτερικό υπάρχουν και κάποιες ριζικές αναβαθμίσεις από μία Maybach 62. Όπως είναι σύγχρονα στοιχεία σαν το σύστημα αυτόματου κλιματισμού, το ολοκληρωμένο ηχοσύνολο, την αναδιπλούμενη οθόνη, τα ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα και ανακλινόμενα καθίσματα, το ψυγείο με mini-bar κ.α. Ακόμη επιμένετε πως δεν θα θέλατε να κυκλοφορείτε με αυτή την κλασική λιμουζίνα; Α, ναι, ξέχασα και το θεματάκι με τα δύο εκατομμυριάκια…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button