NEA

Renault: Καταργεί την παραγωγή των συμβατικών επιβατικών στην Κίνα

Πέρυσι οι πωλήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Κίνα έφτασαν τις 860.000 μονάδες.

Έως το 2030 το ένα από τα τρία αυτοκίνητα που θα πωλούνται στην Κίνα θα είναι ηλεκτρικό. Για αυτό το λόγο οι Γάλλοι θα ενισχύσουν τη συνεργασία τους με τη Nissan και τη Dongfeng στην κοινοπραξία eGT με στόχο το K-ZE να γίνει ένα παγκόσμιο αυτοκίνητο. Παράλληλα θα συνεργαστούν και με την JMEV ώστε μέχρι το 2022 να υπάρξουν τέσσερα EV καλύπτοντας το 45% της ζήτησης για ηλεκτρικά στην Κίνα.

Ωστόσο, η Renault θα συνεχίσει να προσφέρει after-sales υπηρεσίες στους περίπου 300.000 πελάτες της. Παράλληλα, η Dongfeng (ο μεγαλομέτοχος του ομίλου PSA) μαζί με τη Renault και τη Nissan θα συνεχίσουν να συνεργάζονται στην εξέλιξη νέων κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου.

Και αυτό επειδή η Renault στην Κίνα θα προχωρήσει μόνο στην πώληση ηλεκτρικών επιβατικών και θα εστιάσει στον τομέα των ελαφρών επαγγελματικών (LCV), όπου ήδη συνεργάζεται με την Brilliance (στην κοινοπραξία Renault Brilliance Jinbei Automotive ή RBJAC που ιδρύθηκε το 2017). Πέρυσι η αγορά των LCV στην Κίνα ξεπέρασε τα 3,3 εκατομμύρια αυτοκίνητα.

Όσον αφορά στην Ευρώπη η Renault έχει ήδη λανσάρει το πιο πρόσφατό της ηλεκτρικό, το Twingo Z.E., του χρόνου θα δούμε ένα ηλεκτρικό SUV καθώς και το πρώτο ηλεκτρικό Dacia.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!