NEA

Koenigsegg Jesko Absolut: Στόχος τα 500 χλμ./ώρα!

Η σουηδική εταιρία ξεκαθάρισε πως μετά το Jesko Absolut δεν θα υπάρξει άλλο ταχύτερο μοντέλο της. Για να δούμε τι θα πει και η Bugatti.

Αν γινόταν το σαλόνι της Γενεύης τότε δίπλα στο τετραθέσιο Gemera (φωτογραφίες βλέπετε παρακάτω) θα έκανε την πρώτη του επίσημη εμφάνιση το Jesko Absolut. To απόλυτο Jesko το οποίο θα έχει τέτοια αεροδυναμική και τέτοιο στήσιμο ώστε να καταφέρει να πετύχει την τελική ταχύτητα των 500 χλμ./ώρα!

Αυτόματα το επίτευγμα αυτό θα αναδείξει το Jesko (το οποίο έως τώρα έχει αγγίξει τα 482 χλμ./ώρα) ως το ταχύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο και θα ανακτήσει τα σκήπτρα από την Bugatti Chiron που έχει το ρεκόρ με 490,484 χλμ./ώρα! Πρόκειται για ένα ασύλληπτο νούμερο και ένα σττο βασικό ερωτηματικό να παραμένει ποια λάστιχα αντέχουν σε αυτές τις ταχύτητες!

Ο κινητήρας του Jesko Absolut δεν θα είναι άλλος από τον γνωστό τούρμπο V8 χωρητικότητας 5,0 λίτρων που αποδίδει 1.600 άλογα και 1.500 Nm (όταν λειτουργεί με καύσιμο Ε85). Ανάμεσα στις πολλές βελτιώσεις είναι αυτή της μείωσης του συντελεστή οπισθέλκουσας (ο συνολικός αεροδυναμικός συντελεστής είναι 0,2678, τιμή εξαιρετική για hypercar) και όπως μπορούμε να δούμε η απουσία της πίσω πτέρυγας που «κόβει» χιλιόμετρα.

Προφανώς το απαιτούμενο downforce που θα φτάνει τα 1.400 κιλά να επιτυγχάνεται από πρόσθετα στοιχεία στο πάτωμα/ διαχύτη. Επίσης, βλέπουμε πως υπάρχουν και δύο πτερύγια διάχυσης του αέρα που μας παραπέμπουν σε μαχητικό τζετ F-15 Eagle, η εμπρός ανάρτηση είναι χαμηλωμένη, οι τροχοί 21 ιντσών έχουν άλλη σχεδίαση κ.α.

Koenigsegg Jesko Absolut

Koenigsegg Gemera

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!