NEA

Άσχημα τα μαντάτα για το νέο Ford Focus RS

Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες πιθανότατα το ταβάνι για το τωρινό Focus θα είναι οι εκδόσεις ST.

Μέχρι πρότινος ακούγαμε για φήμες γύρω από ένα νέο Focus RS το οποίο θα είχε μέχρι και υβριδική plug-in τεχνολογία με το πίσω ηλεκτρικό μοτεράκι να παίζει το ρόλο της πισωκίνητης… τετρακίνησης (drift mode). Αλλά αν ισχύσουν τα όσα αναφέρει το γαλλικό περιοδικό Caradisiac, τότε δεν θα υπάρξει συνέχεια για ένα από τα πιο hot-hatches που έχουν φτιαχτεί ποτέ.

Πάντως, υπάρχει μια λογική πίσω από την εγκατάλειψη των πλάνων για ένα νέο Focus RS. Αυτή την περίοδο η πανδημία έχει φέρει τα πάνω-κάτω και η Ford δεν είναι και στα καλύτερα της αφού έχει ήδη ανακοινώσει πρόγραμμα περικοπής του 20% του εργατικού της δυναμικού στην Ευρώπη και την διατήρηση 18 από τα 24 εργοστάσια της.

Από την άλλη έχει να αντιμετωπίσει και τα όρια του CO2 που προβλέπει η ΕΕ από το 2021 και ένα Focus RS δεν θα ήταν ιδανικό για να επιτευχθεί ο στόχος των 95 γρ./χλμ. (περισσότερα στην σχετική μας ανάλυση). Για να δούμε αν τελικά η Ford θα τα καταφέρει να προχωρήσει σε ένα τέταρτο Focus RS διαψεύδοντας το δημοσίευμα ή αν εμείς θα μείνουμε με την χαρά του τελευταίου.

PM προς petrolheads: Δυστυχώς οι καιροί είναι δύσκολοι και στα επόμενα χρόνια τα σπορ μοντέλα θα εκλείψουν. Ποιος ξέρει τι «συλλεκτική» αξία και τη ζήτηση θα έχει σε μερικά χρόνια ακόμη και ένα Fiesta ST μπροστά στα αποστειρωμένα σε τέρψη ηλεκτρικά αυτοκίνητα;

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!