NEA

Ευρώπη: Ξεκίνησαν να επαναλειτουργούν τα εργοστάσια αυτοκινήτων

Η κατάσταση που οδήγηση η πανδημία την βιομηχανία υπολογίζεται να κοστίσει περί τα 60 δισεκατομμύρια ευρώ στις εταιρίες με κάπου 3 εκατομμύρια αυτοκίνητα να “χαθούν” μετά από όλη αυτή την περιπέτεια.

Μετά από ένα μεγάλο διάστημα που κόστισε αρκετά σε όλη την ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία, φαίνεται ότι οι εταιρίες είναι αποφασισμένες να επιστρέψουν στην κανονικότητα.

Η Audi ξεκίνησε ήδη με 100 εργάτες να επαναλειτουργεί το εργοστάσιο κατασκευής κινητήρων στο Gyor στην Ουγγαρία, οι οποίοι θα δουλεύουν μία μονή βάρδια. Αργότερα προς τα τέλη της εβδομάδας θα προστεθεί και η δεύτερη βάρδια. Στόχος της εταιρίας είναι μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας να λειτουργήσει και η γραμμή παραγωγής αυτοκινήτων στην ίδια εγκατάσταση.

Η Renault ξεκίνησε να επαναλειτουργεί ένα μέρος των εργοστασίων της στην Πορτογαλία και στόχο έχει να ξεκινήσει και πάλι την παραγωγή στην Ρουμανία στις 21 Απριλίου. Όσο για την Hyundai ξεκινά αυτή την εβδομάδα την λειτουργία και πάλι του εργοστασίου στο Nosovice στην Τσεχία, με δύο βάρδιες αντί τις τρεις που ήταν πριν.

Για όλες τις εταιρίες πάντως το μεγάλο στοίχημα και η δυσκολία είναι το να εξασφαλίσουν την ασφαλή εργασία των ανθρώπων τους, καθώς αν πάει κάτι λάθος, θα αναγκαστούν να επιστρέψουν και πάλι στο καθεστώς των κλειστών γραμμών παραγωγής, κάτι που προφανώς ούτε θέλουν να το βλέπουν ως σενάριο.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!