NEA

Τέλος εποχής, δεν θα υπάρξει συνέχεια για το Ford Focus RS!

Δυστυχώς, η Ford επιβεβαίωσε τα κακά μαντάτα και δεν θα υπάρξει νέο Focus RS.

Αυτή η είδηση θα πρέπει γενικότερα να μας προβληματίσει αφού προσεχώς ενδέχεται να δούμε και άλλα μοντέλα επιδόσεων να ακολουθήσουν την μοίρα του RS για τους ίδιους ακριβούς λόγους. Ποιοι είναι αυτοί;

Με απλά λόγια η εξέλιξη και ο εξηλεκτρισμός ενός μοντέλου όπως το Focus RS έχει τόσο υψηλό κόστος που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αντισταθμιστεί από το χαμηλό όγκο πωλήσεων. Από την άλλη ακόμη και έτσι η ύπαρξη ενός τέτοιου μοντέλου επιβαρύνει τον μέσο όρο των 95 γρ. CO2/χλμ. που θα ισχύσει από το 2021.

Η Ford ξεκαθάρισε πως το τμήμα Performance θα συνεχίσει κανονικά με τα Focus ST και Fiesta ST, καθώς και με την Mustang και το Ranger Raptor. Την είδηση επιβεβαίωσε με επίσημη ανακοίνωση της η Ford στην φιλική ιστοσελίδα carscoops.com.

Πάντως, το σίγουρο είναι πως τα δεδομένα θα αλλάξουν πολύ στα μοντέλα επιδόσεων. Ποιος ξέρει, ίσως στην επόμενη γενιά του μοντέλου το Focus RS να επιστρέψει ως ένα αμιγώς ηλεκτρικό. Εις το επανιδείν.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!