NEA

Πρώτη επίσημη γεύση από το νέο Opel Mokka

Η γερμανική εταιρία έδωσε τα πρώτα επίσημα στοιχεία για το νέο Mokka που θα έχει και ηλεκτρική έκδοση.

Ίσως να προσέξατε την πρώτη αλλαγή που αφορά στην ονομασία του μοντέλου που πλέον θα λέγεται σκέτο Mokka (και όχι Mokka X). Το οποίο δοκιμάζεται εντατικά ώστε να είναι έτοιμο για το λανσάρισμά του προς τα τέλη του 2020. Και μέχρι την επίσημη παρουσίασή του η Opel μας δίνει τα πρώτα στοιχεία πίσω από ένα βαρύ πράσινο καμουφλάζ.

Ωστόσο, γνωρίζουμε πως το νέο Opel Mokka θα βασίζεται στην πλατφόρμα EMP1 και θα έχει μια εντελώς διαφορετική σχεδίαση από το προηγούμενο Mokka X. Καταρχήν θα είναι σημαντικά χαμηλότερο και πολύ πιο φαρδύ ώστε να προσφέρει μεγαλύτερους χώρους. Έστω και αν το μήκος θα είναι περίπου στα ίδια επίπεδα.

Σχετικά με την γκάμα των κινητήρων θα υπάρχει ότι και στα άλλα μικρά SUV του ομίλου PSA. Όπως και στο Peugeot 2008 θα δούμε τους 1.2 PureTech με 100, 130 και 150 ίππους, καθώς και τις ντίζελ εκδόσεις 1.5 BlueHDi με 100 και 130 άλογα. Και όπως στο Opel Corsa-e θα υπάρξει και ηλεκτρική έκδοση με 136 ίππους και μπαταρία 50 kWh με αυτονομία 320 χιλιόμετρα.

Το νέο Opel Mokka θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της PSA στο Poissy, βόρεια από το Παρίσι. Η παραγωγή θα ξεκινήσει στο τελευταίο τετράμηνο του έτους και το ηλεκτρικό θα είναι διαθέσιμο από τις αρχές του 2021.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!