NEA

Υβριδικός V8 και τετρακίνηση για την επόμενη Ford Mustang

Ακόμη και ένα muscle car όπως η Mustang θα εξηλεκτρισθεί με την επόμενη γενιά να κάνει την εμφάνισή της μέσα στο 2022.

H Ford έχει προγραμματίσει το λανσάρισμα 18 mild-hybrid και ηλεκτρικών αυτοκινήτων έως το 2022 και μέσα σε αυτά περιλαμβάνεται και η ολοκαίνουργια Mustang. Στόχος είναι να συνεχιστεί η επιτυχία που γνωρίζει η τωρινή γενιά με την κωδική ονομασία S550 (μόνο στην Ευρώπη οι πωλήσεις από το 2015 έχουν ξεπεράσει τις 75.000) και να υπάρξει ένας εναρμονισμός με τη πλήρως ηλεκτρική Mustang Mach-E.

Έτσι θεωρείται δεδομένο πως η νέα Mustang S650 θα είναι υβριδική διατηρώντας τον V8 κινητήρα. Ο οποίος θα συνδυάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες με τον ένα και ισχυρότερο να βρίσκεται στον πίσω άξονα προσφέροντας τόσο ηλεκτροκίνηση στις χαμηλές ταχύτητες, έξτρα boost στην σπορ οδήγηση και φυσικά τετρακίνηση όποτε το απαιτούν οι συνθήκες.

Παραμένει άγνωστο αν η Ford θα διαθέτει παράλληλα μια απλή συμβατική έκδοση του V8 ή μια απλή turbo τετρακύλινδρη. Η λογική λέει πως πιθανότατα θα υπάρχουν αυτές οι επιλογές ως μια πιο οικονομική λύση. Και ελπίζουμε πως θα επικρατήσει η λογική.

Σχεδιαστικά η νέα Mustang αναμένεται να έχει αρκετά στοιχεία από την Mach-E και με μια πιο εξελιγμένη άποψη του τρέχοντος μοντέλου. Μια πρώτη γεύση μας δίνει η κεντρική ηλεκτρονικά επεξεργασμένη φωτογραφία του άρθρου.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!