NEA

Δεν θα μπει στην αγορά της Κίνας η Seat

Η Seat σχεδίαζε να δοκιμάσει την τύχη της στην μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο με ένα κόμπακτ ηλεκτρικό.

Η είσοδος της Seat στην Κίνα συνδεόταν με την είσοδο του VW Group σε συνεργασία με την Anhui Jianhuai Automobile CO (JAC), η οποία είχε στόχο να επενδύσει περίπου 750 εκατομμύρια δολάρια για την δημιουργία ενός νέου εργοστασίου. Ωστόσο, εκπρόσωπος της Seat είπε πως τελικά η κινέζικη αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων έχει γίνει πολύ ανταγωνιστική συμπιέζοντας τα περιθώρια κέρδους.

Ο Herbert Diess, ο CEO του VW Group, δήλωσε ότι «… η αλλαγή πλεύσης και η απόφαση της Seat να μην εισέλθει στην αγορά της Κίνας ήταν μια σωστή απόφαση». Ακόμα και πριν την πανδημία η κινέζικη αγορά είχε κορεστεί για τις main-stream ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες. Αξιοσημείωτο είναι πως μετά από μια ισχυρή άνοδο η ζήτηση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Κίνα έχει πλέον σταθεροποιηθεί μιας και έχουν κοπεί/ μειωθεί και οι κρατικές επιδοτήσεις.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!