NEA

Πόσα ηλεκτροϋβριδικά έχει κατασκευάσει μέχρι σήμερα η Toyota;

Παγκοσμίως οι πωλήσεις όλων των υβριδικών και PHEV της Toyota ξεπέρασαν τα 15 εκατομμύρια μονάδες.

Η μεγάλη επιτυχία της Toyota πιστώνεται στο γεγονός πως ήταν από τους πρωτεργάτες που επένδυσαν στην υβριδική τεχνολογία. Το Prius που παρουσιάστηκε το 1997 ήταν το πρώτο υβριδικό μοντέλο μαζικής παραγωγής. Σήμερα η Toyota και η Lexus έχουν 19 υβριδικά μοντέλα στην γκάμα τους, τα οποία στις ευρωπαϊκές αγορές αντιπροσωπεύουν το 52% των πωλήσεων της εταιρίας.

Σε όλο τον κόσμο η Toyota διατηρεί 44 υβριδικά μοντέλα. Υπολογίζεται πως από τα 15 15 εκατομμύρια υβριδικά που έχουν πωληθεί έχουν αποφευχθεί περίπου 120 εκατομμύρια τόνοι CO2 στο περιβάλλον. Μάλιστα, η ιαπωνική εταιρία έχει την καλύτερη κατάταξη στην Ευρώπη και εν όψει των κανονισμών για το όριο των 95 γρ. CO2/χλμ.

Τα πλάνα της Toyota μέχρι το 2025 περιλαμβάνουν την παρουσίαση 40 νέων υβριδικών μοντέλων καθώς και 10 αμιγώς ηλεκτρικών.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!