NEA

Ένας… άνετος αιώνας από την Citroen [vid]

Δείτε σε ένα βιντεάκι μικρότερο του ενός λεπτού ένα flashback με μερικές από τις σημαντικότερες καινοτομίες της Citroen.

Η Citroen έχει συνδέσει την πορεία της με διάφορες καινοτομίες και το παραπάνω βιντεάκι μας τις υπενθυμίζει. Στην αρχή βλέπουμε το Traction του 1934 με την ανεξάρτητη ανάρτηση να προσφέρει για την εποχή πρωτοφανή επίπεδα άνεσης. Ένα αυτοκίνητο που δεν ξεπερνούσε κατά πολύ την άνεση μιας σούστας.

Το 1948 εμφανίζεται το θρυλικό 2CB με αμορτισέρ σε κάθε τροχό. Η άνεση παίρνει άλλη διάσταση, όπως και η τεχνολογία του αυτοκινήτου με την πρεμιέρα της επικής DS που παρουσιάστηκε το 1955 και εισήγαγε την ριζοσπαστική υδροπνευματική ανάρτηση.

Την εξέλιξη της ακολούθησε η GS το 1970 και τέσσερα χρόνια αργότερα η CX που είχε και μεταβλητή υποβοήθηση τιμονιού. Το 1989 λανσάρεται η Citroen XM και μετέπειτα οι C5/ C6 που ήταν και το τελευταίο μοντέλο με την πιο εξελιγμένη Hydractive ανάρτηση. Πλέον την σκυτάλη έχει πάρει η νέα διάταξη με τα προηγμένα αμορτισέρ Progressive Hydraulic Cushions.




Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!