NEA

Επανέρχεται το μέτρο της απόσυρσης στη Γερμανία;

Η μεγάλη πτώση των πωλήσεων λόγω της πανδημίας και του κορωνοϊού υποχρεώνουν την γερμανική κυβέρνησης να προχωρά στο κίνητρο της απόσυρσης παλαιών αυτοκινήτων.

Η κρίση της πανδημίας έχει επηρεάσει σημαντικά τις πωλήσεις αυτοκινήτων στην Γερμανία με πτώση στο -38% για τον Μάρτιο. Έτσι οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές της χώρας ζητούν ένα πρόγραμμα απόσυρσης για να αναθερμανθεί το κλίμα της αγοράς. Η κυβέρνηση της χώρας έχει οργανώσει συνάντηση με υψηλόβαθμα στελέχη των εταιριών για να συζητηθούν οι λεπτομέρειες αυτού του προγράμματος το οποίο θα μπορούσε να επιδοτηθεί μέσα από το ένα τρισεκατομμύριο ευρώ που έχει προτείνει η Μέρκελ για την ενίσχυση της οικονομίας της Γερμανίας.

Το κίνητρο απόσυρσης παλαιών αυτοκινήτων έχει προτείνει η VW στο κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας, ενώ το ίδιο θα κάνει και η Daimler στο τοπικό κρατίδιο της Βάδης-Βιρτεμβέργης και η ΒΜW στην Βαυαρία. Ωστόσο, ένα τέτοιο πρόγραμμα είναι μάλλον δύσκολο να εγκριθεί αφού θα πρόκειται για άμεση επιχορήγηση των εταιριών. Το πιθανότερο είναι να βρεθεί μία ενδιάμεση λύση που θα συνδυάζει το πρόγραμμα της απόσυρσης με ένα σχέδιο για την μείωση των παρωχημένων τεχνολογικά παλαιών αυτοκινήτων με υψηλές εκπομπές ρύπων.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!