NEA

Η Ferrari ξεπερνά σε αξία ακόμη και την General Motors!

Η ιταλική φίρμα μπορεί να αξίζει λιγότερα από την «φουσκωμένη» Tesla αλλά προσπερνά τις GM, FCA και Ford.

Το 1988 που ήταν η τελευταία χρονιά που ζούσε ο Enzo Ferrari η εταιρία του πωλούσε 4.001 αυτοκίνητα. Το 1993 το νούμερο αυτό μειώθηκε στα 2.345 και για τα επόμενα χρόνια ήταν κάτω από τις 7.000 ώστε η εταιρία να διατηρεί και το exclusivity της. Ωστόσο, τα κέρδη είναι πάντοτε γλυκά και από όταν μπήκε στο χρηματιστήριο η Ferrari δεν υπήρχε φραγμός για να ανέβει αυτό το όριο.

Μάλιστα, η Ferrari ξεπέρασε το τελευταίο χρόνο τις 10.000 πωλήσεις με μέσο όρο κέρδους από κάθε αυτοκίνητο στις περίπου 86.000 ευρώ! Οι Ιταλοί προχωρούν απτόητοι αφού ακόμη και στην περίοδο της πανδημίας σημειώνουν κέρδη 166 εκ. ευρώ με αύξηση πωλήσεων κατά 4,9%.

Μάλιστα η μετοχή της εταιρίας έκανε στις αρχές της εβδομάδας ένα μικρό ράλι με άνοδο 7% με αποτέλεσμα η κεφαλαιοποίηση ης εταιρίας να ξεπερνά τα 30,1 δισεκατομμύρια δολάρια. Έτσι, η Ferrari ξεπέρασε σε αξία την GM (29,3 δισ. δολάρια), την FCA (19,2) και την Ford (13) με την Tesla να βρίσκεται σε άλλο επίπεδο και στα 142,4 δισ. δολάρια (αν αυτό δεν είναι φούσκα, τότε ποιο;).

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!